Cum comentează presa internațională decizia de revocare a lui Augustin Lazăr


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 09:34
Categorie: Stiri Justitie

Ministrul Justiției face a doua victimă la nivel înalt în Ministerul Public.

După ce a reușit să obțină revocarea Codruței Koveși din funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de revocare a Procurorului General al României.

Acest subiect fierbinte de la Bucureşti a atras atenția agențiilor de presă străine. Reuters, citat de Agerpres, notează că Augustin Lazăr este ultima figură majoră din lupta anticorupţie care a câştigat „laude de la Bruxelles pentru expunerea corupţiei la nivel înalt, inclusiv furtul fondurilor europene".

Iar AFP scrie că, prin procedura de revocare a procurorului general, Tudorel Toader a lansat ieri cel mai recent episod din ceea ce opoziţia descrie ca fiind o ofensivă a majorităţii de stânga împotriva puterii judiciare.

Agenția spaniolă EFE amintește că cererea de revocare a lui Augustin Lazăr intervine „la câteva zile după ce Comisia de la Veneţia a criticat reformele judiciare ale guvernului din România".

Social-democraţii români, cu mai mulţi parlamentari vizaţi de Justiţie, au încercat să relaxeze legislaţia anticorupţie, declanşând un val de contestare nemaiîntâlnit după prăbuşirea regimului comunist în decembrie 1989, potrivit EFE şi AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO