Cinci articole controversate din OUG 7 vor fi modificate. Decizia lui Tudorel Toader


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2019 16:00
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2019 15:46
Categorie: Stiri Justitie
Tudorel Toader

Ministerul Justiţiei i-a prezentată astăzi premierului Viorica Dăncilă o nouă ordonanţă de urgenţă menită să modifice controversata ordonanţa 7, prin care au fost schimbate din nou Legile Justiţiei.

Conţinutul noului act normativ nu a fost dat publicităţii, însă Tudorel Toader i-a anunţat pe membrii secţiei de procurori din CSM că le va cere avizul.

Dacă Tudorel Toader anunţa în urmă cu doar câteva zile că va fi abrogat un singur articol, cel referitor la accesul judecătorilor în funcţii cheie din Ministerul Public, acum ministrul pare dispus să renunţe şi alte patru articole controversate.

Între ele, cel referitor la delegarea în funcţie a şefilor din Ministerul Public pe care îi numeşte preşedintele României şi cel referitor la excluderea magistraţilor din profesie doar pe baza criteriului bunei reputaţii. 

Potrivit surselor judiciare, Tudorel Toader, nu renunță la articolele care duc, spun specialiștii, la cerșterea autonomiei secției de investigare a magistraților față de procurorul general.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Zeci de magistrați din Cluj au protestat față de OUG 7 și anunță sesizarea CCR
Prioritățile lui Tudorel Toader: modificarea OUG 7 și înlocuirea lui Augustin Lazăr
Prioritățile lui Tudorel Toader: modificarea OUG 7 și înlocuirea lui Augustin Lazăr
VIDEO PROTVPLUS.RO