Alina Bica învață de la prietena sa, Elena Udrea. Și ea susține că e refugiat în Costa Rica


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 20 Aprilie 2018 10:40
Categorie: Stiri Justitie

Alina Bica a obţinut statutul de refugiat politic în Costa Râca, aşa că se bucură de protecția statului din America Centrală.

Anunțul a fost făcut chiar în fața Instanţei Supreme de avocatul fostei șefe DIICOT, care și-ar fi dorit o audiere de la distanță. Fără succes, însă, la fel ca în cazul Elenei Udrea.

Alina Bica a primit protecţia statului Costa Rica la sfârşitul lunii ianuarie şi practic i-a fost model Elenei Udrea.

După ce luni la rândul a susţinut că este în imposibilitate de a se prezenta în faţa instanţei supreme din motive medicale, acum a afirmat prin vocea avocatului său că are statut de refugiat politic în Costa Rica şi că din cauza acestui statut, statul de America Centrală îi interzice să părăsească teritoriul şi implicit să revină în ţară.

Avocatul fostei şefe DIICOT plusează şi susţine că Bica nu poate călători cu avionul.

Nu mai exista curse maritime transatlantice de pasageri, iar croazierele nu traversează în această perioadă Oceanul, îi este imposibil să vină în ţară prin acest mijloc de transport”, a susținut avocatul Alinei Bica.

Judecătorii instanţei supreme rămân consecvenţi. Ca şi în cazul Elenei Udrea, nici în cazul Alinei Bica nu admit că fosta şef de la DIICOT are statut de refugiat politic, ci mai degrabă se afla în toiul procedurilor de acordare. De aceea, judecătorii i-au respins cererea de a fi audiată prin mijloace de comunicare la distanţă.

În mai puţin de o lună, Alina Bica ar trebui să fie prezentă în sala de judecată. Este ultimul termen al procesului în care este judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu într-o afacere legată de retorcedari controversate, în urma căreia bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 60 de milioane de euro. În cazul în care va fi condamantă definitiv, Bica nu va putea fi extrădată pentru executarea pedepsei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO