Autobuz cu ziaristi, atacat cu focuri de arma la Rio, langa celebra favela "Cidade de Deus". Doua persoane, ranite

Ultima actualizare: 13-08-2016 03:14
rio- getty

Un autobuz oficial care transporta ziaristi acreditati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost atacat cu focuri de arma marti seara.

Autoritatile braziliene au deschis o ancheta pentru a stabili daca gloantele au fost trase din celebra favela "Cidade de Deus". Incidentul a avut loc la patru zile dupa ce un glont ratacit a strapuns acoperisul unei cladiri care gazduia o sala de presa in nordul orasului.

Ziaristii aflati in vehicul s-au aruncat pe podea pentru a se proteja, dupa explozia a doua geamuri. Doi dintre jurnalistii aflati in autobuzul respectiv au fost raniti usor de cioburile geamurilor.

Responsabilii JO 2016, citati de AFP, au precizat ca politia si armata au fost mobilizate, fara a oferi mai multe explicatii, intr-un oras cunoscut pentru criminalitatea sa ridicata.

Atacul s-a produs in jurul orei locale 20,00, in apropierea favelei "Cidade de Deus", cunoscuta drept una dintre cele mai violente din Rio, care se afla intre centrul olimpic de la Deodoro si centrul media din cadrul Parcului Olimpic de la Barra.

Acest incident a avut loc dupa ce mai multi sportivi, spectatori si ziaristi au fost victimele furturilor si agresiunilor, de la debutul competitiei.

Sambata, politia a aruncat un aer un bagaj suspect, in apropierea liniei de sosire a cursei cicliste, pe plaja de la Copacabana. Marti seara, un alt colet suspect a avut parte de aceeasi soarta, in apropiere de Copacabana Palace Hotel.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO