VIDEO.Masinile pot fi conduse cu puterea gandului. Ne demonstreaza expertii

Ultima actualizare: 20-09-2012 08:07
sofer

In viitorul apropiat, soferii nu vor mai depune nici un efort pentru a conduce masina. Oamenii de stiinta spun ca masina va fi condusa doar cu puterea gandului. Suna ca un scenariu SF? Ei bine, expertii spun ca nu si vin cu explicatii suplimentare.

Sofatul  doar cu puterea gandului va fi posibil cu ajutorul unui sistem bazat pe tehnologia wireless, respectiv asa numitul Brain Driver.

Practic, soferul va purta o casca speciala pe cap, initial conceputa pentru jocurile video, care contine 16 senzori, ce va fi conectata la reteaua electronica a masinii prin tehnologie wireless. Sarcina acestor senzori este dea prelua semnalele electromagnetice ale creierului.

Ulterior, aceste semnale  vor fi interpretate de un computer care va fi setat sa inteleaga directia de dreapta si de stanga sau comenzi precum cea de a frana sau de a accelera.

Practic, soferul nu trebuie decat sa cunoasca foarte bine traseul si sa se gandeasca la directia de virare si viteza de deplasare, iar masina va raspunde.

Acest sistem, afat deocamdata in teste, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori AutoNOMOS, parte din Grupul de Inteligenta Artificiala de la Universitatea din Berlin.

Vezi VIDEO pentru a te convinge!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO