Realitatea infricosatoare. Sculpturile "vii" ale lui Ron Mueck. FOTO

Ultima actualizare: 23-10-2012 00:28
Sculpturile lui Ron Mueck - 3

Un sculptor hiper-realist socheaza lumea aratandu-i feţele oamenilor de aproape. Mueck este un australian care lucreaza in Marea Britanie si care are expozitii in toata lumea.

Ron Mueck si-a inceput cariera la o televiziune pentru copii din Australia. Era director de creatie si facea papusile care intrau in spectacolele de teatru din diverse emisiuni.

Dupa 1984, Mueck s-a mutat la Londra unde si-a stabilit cartierul general. A creat o companie care se ocupa cu animatii si fotografii pentru industria de publicitate.

Abia in 1996 Mueck a inceput sa sculpteze si, impreuna cu soacra sa Paula Rego, a reusit sa produca mai intai figurine care sa compuna un tablou al acesteia din urma si pe care trebuia sa-l expuna la Galeria Hayward.

Asa a ajuns in fata lui Charles Saatchi care a ramas impresionat de obiectele de arta si a inceput sa le colectioneze. Asa s-a apucat Mueck de treaba in mod serios si de atunci produce sculptura hiper-realistica.

Prima piesa a fost "Tata mort" si a fost pe lista de senzatie a show-ului Academiei Regale anul urmator.  Cea mai recenta expozitie a sa a avut loc in Christchurch, Noua Zeelanda, si s-a incheiat pe 23 ianuarie 2011, cu o luna mai devreme de cutremurul devastator care a lovit regiunea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO