Bucurestiul descris in New York Times: "Oras ciudat, corcitura, dar placut"


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 09:27
Data publicarii: Miercuri 10 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Exclusiv online
The New York Times

Unul dintre jurnalistii de la New York Times povesteste pe blogul acestei publicatii ce inseamna Bucurestiul pentru cineva care vrea sa viziteze un oras neatins de "microbul" globalizarii.

El spune ca, la recomandarea sa, cativa prieteni au vizitat timp de trei zile capitala Romaniei si au fost incantati.

Alexander Lobrano, jurnalist la New York Times, descrie Bucurestiul ca fiind al saselea mare oras al Europei, daca nu se pune la socoteala Istanbulul si se exclude Rusia.

"La concurenta cu Belgrad si Sofia, Bucurestiul este unul dintre marile orase europene care nu si-a pierdut sufletul in marea masa a turistilor. Este un oras ciudat, un fel de corcitura, care cu siguranta a avut si zile mai bune, dar care este plin de viata. In localuri se petrece bine, iar economia romaneasca se indreapta destul de bine" afirma jurnalistul american.

Tot el recunoaste insa ca Bucurestiul nu i-a placut de prima data, mai exact, atunci cand l-a vizitat in 1990. Alexander isi aduce aminte ca a vrut sa manance la un restaurant cu specific romanesc, dar a fost sfatuit insistent sa nu se duca.

De asemenea, el mentioneaza de experienta avuta in urma cu 20 de ani, pe strazile bucurestene, cu cainii vagabonzi si cersetori.

"Dar asta a fost atunci, cand, orasul elegant de acum, tocmai isi revenea de pe urma regimului dement al lui Ceausescu. " - mai scrie jurnalistul de la New York Times.

La capitolul "distractie", Alexander Lobrano mentioneaza zona Lipscaniului, care beneficiaza de prezenta a "zeci de baruri, cafenele si restaurante", cu locuri unde se poate savura o bere rece, admirand in acelasi timp aglomeratia orasului.

De asemenea, el scrie si despre "belusgul" muzeelor bucurestene, intre acestea fiind mentionate in mod special Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului.

Cat despre placerile culinare, el recomanda restaurantele cu specific romanesc, unde, pe langa fripturile delicioase si mamaliga traditionala, se mai poate asculta si muzica live, care, uenori, inseamna un violonist, un acordeonist si unul sau doi "guristi".

 

 

Sursa: New York Times

VIDEO PROTVPLUS.RO