Acesta sa fie viitorul? Robotul care iti recunoaste chipul si vocea. VIDEO

Dată publicare: 01-03-2011 16:37
Dată actualizare: 31-10-2012 19:40


RoboThespian este numele unei masinarii care stie sa se comporte aproape ca un om. Acest robot interactioneaza cu persoanele care intra in raza sa vizuala, vorbeste, tine cursuri educationale si recunoaste vocile si chipurile interlocutorilor.

RoboThespian poate fi considerata dovada vie a faptului ca robotica se indreapta catre noi orizonturi. Istoria acestui robot incepe in 2005, insa abia doi ani mai tarziu creatorii sai au folosit elemente software care l-au transformat aproape total.

"Este un robot care nu stie sa curete mizeria de pe jos. Nu stie sa adune praful si nici sa asambleze piesele unui televizor. Si atunci la ce foloseste?" - spun cercetatorii americani care au lucrat la acest proiect.

Tot ei raspund la aceste intrebari si explica faptul ca RoboThespian este un robot care se comporta ca un actor: se uita in jurul sau, invata, memoreaza si se comporta apoi ca un om. Ultimele "calitati" ale lui RoboThespian au fost prezentate la salonul international al tehnologiei din Hanovra, CeBIT 2011.