Imagini spectaculoase din spatiu surprinse cu un telescop construit de un amator. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 25-09-2012 06:10
imagini din spatiu

Un astronom amator a realizat cateva fotografii uimitoare ale unor nebuloase aflate la mii de ani lumina departare folosind doar un aparat de fotografiat si un telescop construit de el.

Printre imaginile realizate de astronomul amator ucrainian Georgiy Suturin se numara nebuloasa Orion si nebuloasa Rosette, un obiect atat de mare incat ar fi nevoie de 130 de ani de calatorie cu viteza luminii pentru a-l parcurge de la un capat la celalalt.

"Din copilarie sunt pasionat de astronomie. Am inceput sa construiesc telescoape cu un prieten. Le faceam din ochelari obisnuiti, inserand lentilele in tuburi din carton tare. Asa am descoperit ca puteam face fotografii planetei Venus. Am pastrat o imagine a planetei sub perna cativa ani", a declarat Georgiy.

A revenit la pasiunea din copilarie cand fiul sau i-a cerut un telescop.

"Am cumparat un telescop mic si ne-am uitat impreuna la Luna. Atunci am inceput sa adun echipamentul de care aveam nevoie pentru a face fotografii unor obiecte mai indepartate, care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Rezultatul a meritat", a mai spus barbatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO