Cum va arata lumea in 2020? 10 minuni care ne vor schimba viata


Ultimul update: Vineri 28 Septembrie 2012 21:56
Sursa: Corriere della Sera
Data publicarii: Marti 03 Mai 2011 02:29
Categorie: Bizar
Pamant

Cum va arata planeta peste zeci de ani? E una din intrebarile la care cei ce nu cred in sfarsitul lumii spera sa gaseasca un raspuns. Cu siguranta imaginile din filmele SF vor fi foarte aproape de realitate, spun specialistii.

Japonezii isi vor pune amprenta pe Luna si vor construi aici o statie robotica. Desi inca se lupta sa isi revina dupa cutremurul devastator din 11 martie, japonezii vor sa demonstreze ca nimic nu ii poate da in laturi de la planurile lor. Mai mult, potrivit specialistilor "nu exista astazi nicio alta natiune care ar putea realiza o lucrare atat de complexa".

Londra va fi unita cu Beijingul printr-o cale ferata transcontinentala, a carei constructie nu se va termina cel mai probabil in 2020, insa acest proiect va fi inceputul unei noi ere in domeniul transporturilor. Specialistii care au studiat aceasta problema sunt de parere ca autoturismele vor evolua destul de mult, iar masinile zburatoare din filmele SF vor putea fi achizitionate.

Pentru ca resursele de petrol ale planetei sunt pe terminate, biocombustibilii le vor lua locul. Apa va fi cea care ne va alimenta masinile? Futuristii studiaza aceasta problema si spera sa gaseasca solutia optima pentru inlocuirea carburantilor.

Inteligenta artificiala. Oamenii de stiinta spera sa reuseasca sa implementeze un proiect prin care totul sa fie controlat cu ajutorul creierului. Mai exact sa fie introdus un microcip in creier, iar omul sa manevreze orice, doar gandindu-se la lucrul respectiv: sa schimbe canalele la TV, sa sune pe cineva de pe telefon, etc.

Ce alte inventii ne vor fi aduse de anul 2020?

Omul a putea calatori in spatiu, ca destinatie turistica, se va construi calculatorul care va avea aceleeasi putere de procesare ca si mintea umana. Bariera lingvistica va fi depasita cu ajutorul unui dispozitiv de traducere simultana, insa ceea ce isi doresc specialistii sa realizeze este un creier artificial care ar avea aceleasi caracteristici ca si unul uman.

Sursa: Corriere della Sera Pro TV

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO