Romania, te iubesc, editia din 6 mai: Cum exportam mana de lucru valoroasa, dar foarte prost platita

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Corespondentul Pro Tv Anca Nastasi prezinta un reportaj despre faptul ca romanii nu stiu sa-si vanda pielea si exporta foarte multa materie bruta, lipsita de valoare adaugata in editia din 6 mai a emisiunii "Romania, te iubesc".

"Una e sa exporti cherestea, alta e sa exporti mobila sau scaune. Una e sa exporti fructe de padure si ciuperci la preturi de nimic, alta ar fi sa exporti borcane de dulceata pe care, de altfel, le importam. Una e sa exporti lana care ajunge material izolant in constructii, alta e sa exporti pulovere sau covoare, adica valoare adaugata", explica Anca Nastasi.

De asemenea, corespondentul Stirilor ProTv mai atrage atentia asupra faptului ca Romania exporta cu mare succes mana de lucru valoroasa pe doi bani.

"Veti vedea la "Romania, te iubesc" unde isi realizeaza colectiile Armani, Cavalli, Gianfranco Ferre, Hugo Boss, D&G, H&M, Tommy Hilfiger sau Zara si de ce pentru ei "made in Romania" inseamna calitate, in timp ce noi desconsideram acest lucru", a mai precizat Anca Nastasi.

In timp ce unele haine pot fi cumparate cu 1500 – 2000 de euro, fabricile romanesti care lucreaza comenzi pentru brandurile straine nu incaseaza nici a douazecea parte din pretul final al hainei. In aceeasi editie a emisiunii, corespondentul Stirilor ProTv Rares Nastase readuce in discutie intermediarii. De data aceasta, Casele de Pensii sunt cele luate in vizor.

"Punem accent pe filierele cartilor de munca falsificate pe baza carora pensionari inchipuiti au primit pensii generoase", dezvaluie Rares Nastase. "O ancheta in multe judete, filmari cu camera ascunsa, in care vorbim despre mafia pensiilor ilegale", a precizat corespondentul Stirilor ProTv.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO