Nascuti acrobati. Fostii gimnasti Dan si Costel, pe care ii stiti de la "Romanii au talent", fac acum parte din Cirque du Soleil

×
Codul embed a fost copiat

I-ati vazut pentru prima oara la "Romanii au talent". Ei sunt un exemplul perfect de lucru in echipa. Trupa "Ballance" - cu doi L - cate unul pentru fiecare membru.

Doi fosti gimnasti, care din cauza unor accidente stupide n-au mai putut face performanta, dar n-au putut nici sa se desparta de pasiunea lor. Isi dau mana si inving forta gravitatiei, iar publicul amuteste de emotie.

Costel - baza si Dan - varf - i-au cucerit pe romani. Pana la momentul "Romanii au talent", din 2011, cei doi brasoveni erau complet necunoscuti in tara lor - desi lucreaza la propriul lor spectacol de 8 ani, iar in strainatate sau pe vasele de croaziera erau artisti apreciati inca din 2004.

Succesul de la "Romanii au talent" le-a dat aripi. Si au indraznit sa incerce imposibilul: sa intre in echipa Cirque du Soleil - companie canadiana, care uneste cei mai buni artisti si organizeaza in toata lumea spectacole fabuloase, ce se joaca mai totdeauna cu casa inchisa.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Au fost in Germania, la casting, unde au concurat cu sute de artisti din toata lumea. Au fost alesi!

Cu Cirque du Soleil au facut valva pe toate continentele: tatal lui Dan i-a vazut o singura data, pe viu, in Italia.

Dupa turneul cu Cirque du Soleil, cei doi s-au intors acasa. Milioane de romani i-au admirat din nou, de 1 decembrie, la televizor. Sunt in fata reflectoarelor! Dar de fiecare data se intorc cu drag acolo de unde au plecat.

Sala de sport din Brasov. Aici au intrat pentru prima oara cand aveau doar 4 ani. Sala e aceeasi de 20 de ani. Prea mica pentru performanta, dar inimoasa pentru visurile mari ale copiilor, care-si iau avant din vestiar, pentru salturi.

Clubul scolar e sarac lipit. Saltelele sunt aceleasi de 30 de ani. Si domn' professor isi aminteste cu drag de Dan si Costel.

La fel si Florin, antrenor mai tanar, care se ambitioneaza sa faca ce-i place, pe un salariu de 1.000 de lei, cu 3 copii acasa…e azi mandru ca le-a fost profesor.

Si Costel, si Dan au facut facultatea de educatie fizica si sport. Au fost 1 an antrenori chiar aici si le-a placut. Mai toti copiii, care zambesc in fotografia veche de pe perete, au reusit in viata.

In urma cu 3 ani, Romania te iubesc il vizitase pe Rares Orzata in Las Vegas. Campion mondial la juniori si membru in lotul olimpic de la Sidney, el joaca de ani buni in faimoasele spectacole, cu casa inchisa.

Dan si Costel se antreneaza in fiecare zi, cel putin 3 ore. Proaspat veniti din turneu, s-au despartit pentru 5 zile, Costel a fost la iubita lui, Melania, in Targu Mures, iar pauza de antrenament deja se simte.

In ciuda aparentelor, fac echipa perfecta. In munca lor, au incredere oarba in partener.

Insa marele lor vis e sa puna in scena un spectacol adevarat, mai ceva ca la Cirque du Soleil - aici in Romania. Cand si-au gandit spectacolul, n-aveau idee incotro sa apuce. Au incercat la balurile bobocilor de liceu…

Dar multi directori nu i-au acceptat in liceele lor, ca erau prea dezbracati si ar fi putut lua mintile fetelor. Nu s-au intimidat, si-au prezentat numarul acrobatic in strada.

Desi aveau autorizatie de la primarie, s-au prezentat in fata publicului prea sumar imbracati. Politistii i-au incadrat la "exhibitionism" si i-au ars cu 200 de lei amenda. Au incercat sa intre in spectacolul de cabaret al celui mai vestit hotel din oras, dar "directorul artistic" le-a ras in nas.

Nu mai vor s-auda, vor propriul lor spectacol, vor sala plina, fiindca au ce oferi. Si chiar daca dupa un an de turnee cu Cirque du Soleil stau tot la mama-n casa si abia de si-au luat masina, au dat lovitura.

Din public, spectacolul lor e PERFECT, Dan pluteste cu gratie deasupra lui Costel. Doar in sala de antrenament observi incordarea si efortul.

Amandoi sufera - Costel de dureri la incheieturi, iar Dan de dureri de spate constante. In copilarie, Dan si-a tasat 2 vertebre.

Echilibrul si forta. E la fel de complicat pentru amandoi. Dan are 70 de kilograme, iar Costel are o forta de invidiat. Atuul lui Dan e mobilitatea, se completeaza unul pe celalalt si stiu ca singuri n-ar fi reusit.

Dar oricat de dur si tensionat ar fi antrenamentul, seara, la o bere cu gasca de fosti si actuali gimnasti din Brasov, sunt cei mai fericiti.

SUA, Macao, Hong Kong, Coreea de Sud ….Nici nu-si mai amintesc in cate tari au ajuns cu spectacolul lor. Si sunt de neoprit.

Au avut multe momente de deceptie. Dar intotdeauna au avut puterea sa-si recunoasca greseala, sa nu dea vina - cand nu merge treaba - pe altii sau pe faptul ca s-au nascut in tara asta.

Dan e permanent in cautarea fericirii…De un an s-a apucat de pian. E incepator, dar cum a crescut intr-o familie muzicala, se ambitioneaza. Nu tatal, ci Costel e cel mai aspru critic.

Intre sonata lui Beethoven si nocturnele lui Chopin, Costel si Dan isi fac bagajul, pleaca din nou, spre Texas. Si abia asteapta sa se intoarca.

O ultima privire asupra orasului lor, si sunt gata de drun, dar se intorc in ianuarie. Aici au familia, iubitele, prietenii si publicul la care viseaza!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
America din Suceava. Povestea lui Gavril Baies, romanul care si-a construit un
America din Suceava. Povestea lui Gavril Baies, romanul care si-a construit un "ranch texan" de peste o jumatate de milion de euro

Crede ca in viata ca sa reusesti, trebuie "sa fii American" . Adica hotarat, increzator, cu spirit liber. De mic, a auzit ca America e tara tuturor posibilitatilor.  

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.