Orban: Școlile s-ar putea redeschide după 15 mai, în funcție de evoluția epidemiei

Ultima actualizare: 17-04-2020 08:19
Elevi
Pro TV

Şcolile ar putea fi redeschise după data de 15 mai, în funcţie de evoluţia epidemiei, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

"După 15 mai este posibil să redeschidem şcolile. Pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic. Redeschiderea şcolilor depinde de cum evoluează dinamica infectărilor şi de reducerea la maximum a fiecărui risc pentru elevi şi studenţi de infectare cu virusul", a afirmat Orban la un post de televiziune.

Prim-ministrul a spus că nu se ia în calcul îngheţarea anului şcolar, principalul obiectiv fiind ca toţi elevii şi studenţii să finalizeze anul de învăţământ şi cei care trebuie să-şi dea examenele să poată face acest lucru.

Variante pentru deschiderea școlilor

 

"Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, de bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze acest an şcolar. Atingerea acestui obiectiv şi modalităţile în care se vor organiza examenele, modalităţile în care vor fi pregătite toate aceste examene sigur că vor depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile şi toate orele pe online şi chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiţii. Sunt şi variante intermediare, de deschidere graduală a şcolilor, fără clase pline. La noi sunt mulţi elevi într-o clasă, spre deosebire de alte ţări europene şi luăm în calcul inclusiv un scenariu posibil privitor la deschiderea graduală sau la împărţirea elevilor", a menţionat premierul.

Ludovic Orban a precizat că Ministrul Educaţiei împreună cu specialiştii lucrează la diferite variante, astfel încât elevii să termine anul şcolar, iar cei aflaţi în clasele a VIII-a şi a XII-a să susţină examenele şi să se poată înscrie la licee sau facultăţi.

Cum şi când se vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul

 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că a semmnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar.

Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie.

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat ministrul Educației.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO