Anisie: "Măsura de suspendare a cursurilor poate continua". Cum decurg cursurile online

Ultima actualizare: 17-03-2020 16:32

Şcolile rămân închise, cel puţin 30 de zile, însa perioada poate fi prelungită, mai ales că urmează Paştele.

Ministrul Educaţiei îi roagă pe părinţi, să-şi ţină copiii cât mai mult în case şi să participe la lecţiile online. Soluţia funcţionează în oraşe în principal, şi binenteles, la şcolile private.

Pentru cei de la sate, ministerul recomandă lectiiile difuzate de Televiziunea Naţională, în fiecare zi.

Monica Anisie, ministrul Educației: "Măsură de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noștri"

În acest context excepţional, ministrul a făcut un apel către părinţii să-i ţină pe cei mici cât mai mult în locuinţe.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: "Părinţilor le transmit rugămintea de a nu-şi expune copiii în spate aglomerate dacă nu e necesar, sănătatea copiiilor noştri e cea mai impoatranta, să fim responsbaili şi să continuăm învăţarea de acasă"

 

Cum decurg cursurile online. Site-uri recomandate de Ministerul Educației

 

Deocamdată profesorii care vor să ţină cursurile pe internet trebuie să acceseze gratuit doua platforme recomandate de ministerul educaţiei : clasaviitorului.ro ori scoalapenet.ro , odată înscrise în aceste site urî cadrele didactice sunt învăţate cum să-şi organizeze lecţiile, cu ce aplicaţii pot lucra şi vor primii sfaturi de la specialişti cum să interacţioneze cu elevii pe skype formând grupuri pe facebook sau whatsapp pentru a lucra direct cu ei.''

 

Elev: Identifica, prin subliniere, subiectele din propoziţiile următoare. Completează tabelul...
Profesor: Ne spui direct ce ai scris în tabel, Maria, subiectul şi prin ce parte de vorbire este exprimat. ''

Carmina Trâmbiţaş este învăţătoare la clasa a 4-a la o şcoală de stat din Braşov şi a început deja lecţiile online cu elevii ei.

Elev: Deci e pauza?
Învăţătoare: Pauză, pauză, mă duc să îmi aduc apa!
Elev: Şi cât durează pauză?
Învăţătoare: Până la şi 10!''

Şi profesorii de la privat predau prin intermediul unor aplicaţii puse la dispoziţie de fiecare unitate de învăţământ. Unii predau de la şcoală, alţii de acasă.

Profesor: ''Vreau să vă asiguraţi că aveţi stilou, un creion ceva cu care să corectaţi greşelile sau să le încercuiţi în caz că sunt corecte. Să vă folosiţi microfoanele pentru a mă întreba ce nu înţelegeţi la obiect ''

Aici sunt respectate regulile fiecărei şcoli , chiar dacă elevii sunt acasă: uniforme, ore de începe a lecţiilor, pauze şi programă completă.

Soluţii şi pentru elevii de la ţară

 

Monica Anisie: 'Și pentru că suntem conştienţi că nu în fiecare casă ajunge internetul şi nu în fiecare casă se găseşte tablete său calculator am decis ca ministerul Educaţiei să încheie un parteneriat cu Televiziunea Romană. Este modalitatea prin care colegii mei, prin lecţiile predate de ei, pot ajunge la cât mai mulţi elevi ''

50 de profesori filmează zilnic ore de româna, matematica, engleza, logica, istorie sau geografie care vor fi difuzate pe programul TVR 2 şi TVR3, dar şi pe youtube.

Deocamdată lecţiile filmate de profesori sunt pentru clasele care se pregătesc de evaluările naţionale: respectiv a 8-a şi a 12-a.

Teleșcoala a început pentru elevii de gimnaziu şi liceu cu orele la romană şi matematica. Lecţiile la diferite materii - romana, engleza, matematica, istorie, logică sau geografie televizate vor fi difuzate zilnic, dimineaţa de la 9 orele de romană şi matematica pentru gimnaziu, iar de la ora 15 pentru clasa a12 a.

Pe perioada în care şcolile rămân închise, părinţii care îşi supraveghează copiii, nu şi cei care sunt angajaţi în instituţii medicale şi de forţă, vor avea zilele libere plătite. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi se va stabili la următoarea şedinţă de Guvern de când se aplică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!