Vrăjitorul unui oraș din Noua Zeelandă a fost demis. „Vor trebui să mă omoare pentru a mă opri”

vrajitor
Getty

Vrăjitorul din Noua Zeelandă este eliminat din statul de plată public după ce a oferit, timp de peste două decenii, „acte de vrăjitorie și alte servicii asemănătoare vrăjitorilor” pentru Christchurch, la un cost de 368.000 de dolari.

Decizia Consiliului Christchurch de a rezilia contractul lor cu vrăjitorul, Ian Brackenbury Channell, în vârstă de 88 de ani, îi costă 16.000 de dolari pe an.

Potrivit liderilor consiliului, vrăjitorul nu se mai potrivește viziunii lor promoționale pentru „orașul modern”. Channell i-a numit „o grămadă de birocrați care nu au nicio imaginație”.

Asistentul-director executiv al Consiliului, Lynn McClelland, a declarat pentru Stuff: „Consiliul s-a întâlnit cu Vrăjitorul și i-a trimis o scrisoare prin care îi mulțumea pentru serviciile oferite pentru Christchurch în ultimele decenii și l-au informat că încheie acordul formal contractual. Peisajul promoțional din Ōtautahi Christchurch se schimbă, cu programe promoționale noi și diferite care vor reflecta din ce în ce mai mult diversele noastre comunități și vor prezenta un oraș vibrant, divers, modern, atractiv pentru rezidenți, vizitatori interni și internaționali, afaceri noi și lucrători migranți calificați”.

Channell, născut în Marea Britanie, a început pentru prima dată să facă actele sale de vrăjitorie în public în 1974, nu după mult timp după ce s-a mutat în Noua Zeelandă.

Încercările făcute de consiliu pentru a-l descuraja să-și facă aparițiile în costum în Piața Catedralei au fost întâmpinate de proteste din partea publicului, iar în cele din urmă a fost numit, în 1982, o lucrare de artă vie de către Consiliul directorilor galeriei de artă NZ.

Potrivit propriului său site, el a apărut ca un misterios rătăcitor în filmul „Starlight Hotel”, a fost șeful departamentului său de cosmologie de la Universitatea din Melbourne, între 1971-74 și găzduiește propriul podcast.

După ce a fost concediat de către consiliu, Vrăjitorul a spus: „Nu se gândesc la modalități de a promova Christchurch în străinătate. Proiectează doar o imagine a birocraților care beau latte pe bulevard. Imaginea lor despre Christchurch nu are nimic de-a face cu moștenirea autentică a orașului. Eu sunt imaginea originală a Christchurch”.

În ciuda faptului că nu mai lucrează pentru consiliu, Vrăjitorul i-a spus lui Stuff că nu are nicio intenție de a nu mai face aparițiile.

El a spus: „Nu face nicio diferență. Voi continua. Vor trebui să mă omoare pentru a mă opri”.

Fără a fi descurajați de o astfel de controversă, susținătorii Vrăjitorului au rămas loiali, înființând o petiție prin care cer consiliului să-l restabilească pe statul de plată.

Citește și...
Au început deja pregătirile pentru Halloween. Ce decorațiuni au ales unii locuitori
Au început deja pregătirile pentru Halloween. Ce decorațiuni au ales unii locuitori

Mai sunt 3 săptămâni până la Halloween, dar americanii au început deja pregătirile. În statul Montana, în fața caselor tronează la loc de cinste decorațiunile menite, potrivit tradiției, să alunge spiritele rele.

Recomandări
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură

O avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură în depozitele „Oil Terminal” din Constanța a scos la iveală un lung și scandalos șir de nereguli.

Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine
Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine

După ce au îndatorat orașul cu 5,5 milioane euro ca să amenajeze o pârtie pe un deal mic, pe care s-a schiat puțin spre deloc în ultimii cinci ani, autoritățile locale din Bistrița insistă că locul are totuși potențial să atragă zeci de mii de turiști.

Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”
Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”

Preşedinta Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul consecvent acordat Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri, joi, cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu, transmite Radio Chişinău.