Un avocat musulman din Constanța a cerut în instanță interzicerea colindelor

Ultima actualizare: 18-01-2021 15:34
colinde

Un avocat musulman din Constanța a cerut în instanță interzicerea colindelor în clădirea baroului, considerând că nu poate fi obligat să asculte muzică religioasă creștină. Instanța i-a respins cererea.

Avocatul din Medgidia a solicitat obligarea Baroului Constanța printr-o ordonanță prezidențială la încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii baroului și la plata cheltuielilor de judecată, scrie Replica de Constanța.

Judecătoria i-a respins cererea în primă instanță, dar avocatul a făcut recurs chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2020, la Tribunalul Constanța.

”Nimeni nu poate fi constrâns să adopte ori să adere la o credință religioasă, contrar convingerilor sale", a argumentat avocatul.

Acesta a spus că în clădirea baroului vin mai multe persoane care ”ascultând muzica religioasă creștină își închipuie că au intrat în biserică”.

 

Tribunalul a respins definitiv solicitarea

 

Avocatul menționează că musulmanii nu au pus pe pereți înscrisuri din Coran și se întreabă de ce creștinii le impun muzica lor bisericească.

Mai susține că, credința e intimă, personală și ”nu se trâmbițează”, ”nu se face larmă cu toba”.

Baroul Constanța a invocat excepția lipsei de interes și a solicitat respingerea apelului ca nefondat, precizând că în clădire au fost difuzate doar colinde în engleză, așa cum se găsesc în orice centru comercial, specifice Crăciunului, dar fără încărcătură religioasă, însa aceste aspecte sunt de prisos raportat la cele menționate anterior.

Instanța a respins ca lipsit de interes apelul declarat de avocat împotriva Baroului Constanța. Decizia este definitivă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO