Un asistent medical ar putea fi condamnat la moarte. A ucis patru pacienți după ce le-a injectat aer în artere

Ultima actualizare: 21-10-2021 11:23
Reguli mai stricte pentru cei care vor să devină asistenți medicali

Un asistent medical, William George Davis, a fost condamnat ar putea primi pedeapsa cu moartea, după ce a injectat aer în arterele a patru pacienți. Aceștia au murit la scurt timp după.

În timpul procesului, avocatul asistentului a explicat că bărbatul a fost doar un cadru medical aflat la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. Procurorii l-au catalogat, însă, ca fiind un criminal în serie.

„Se pare că spitalul este un loc numai bun în care un criminal în serie se poate ascunde”, a spus unul dintre procurori juriului.

Procurorii au explicat că în 2017 și 2018, William George Davis a injectat aer în arterele a patru pacienți: John Lafferty, Ronald Clark, Christopher Greenway și Joseph Kalina, după ce aceștia tocmai suferiseră operații pe inimă la un spital din Texas.

Toți cei patru pacienți au experimentat probleme neurologice inexplicabile după operații care au dus la moartea lor.

Avocatul lui Davis a transmis faptul că acesta este folosit de spital drept țap ispășitor pentru decesele pacienților, potrivit declarației unui medic de urgență. Acesta a explicat că din punct de vedere anatomic ar fi fost imposibil ca aerul să „curgă” împotriva sângelui.

Un pneumologist din Dallas a declarat că a putut observa în creier că arterele pacienților sunt afectate, lucru pe care nu îl mai văzuse niciodată în cariera sa.

Acesta a adăugat că ar fi fost imposibil să determine nivelul de presiune al sângelui sau alte cauze ale deceselor, în afară de injectarea cu aer.

Procurorii iau în considerare ca asistentul medical să fie condamnat la moarte. O altă variantă ar fi închisoarea pe viață.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO