Turiștii din Eforie au format un lanț uman pentru a ajuta un salvamar prins în valuri

Ultima actualizare: 04-08-2020 18:55

Furtuna extrem de puternică de la malul mării a adus valuri şi curenţi periculoşi, în special în sudul litoralului.

În Eforie, salvamarii şi paramedicii sunt epuizați, după mai bine de 24 de ore cu peste o sută de intervenții.

De ajutor a avut nevoie chiar unul de-ai lor: după recuperarea unui copil, salvamarul a fost purtat spre larg. Iar cei de pe mal au format un lanț uman pentru a-l sprijini în efortul disperat de a reveni pe plajă.

Pe copilul recuperat l-a adus spre mal, dar curenţii puternici îl purtau aproape imediat către larg. Turiștii și-au dat mâinile și au contribuit la salvarea lui.

Bogdan Ghimboasa şef serviciu salvamar Eforie: "Curenţii puternici iau turiştii şi îi trag în larg fără să-şi dea seama. De multe ori turiştii nu înţeleg, sar la noi la bătaie ca să spunem aşa, ne înjura, ne adresează cuvinte jignitoare".

Astfel de inidente au loc zi de zi. Tot salvamarii din Eforie au filmat momentul în care au solicitat sprijinul poliţiştilor pentru a calma un turist scos din apă. În loc să le mulţumească, omul a sărit la bătaie.

Numai în Eforie au fost peste 120 de intervenții, în 24 de ore. Prea puțini turiști au înţeles că steagul roşu înseamnă că nu pot intra în apă.

Din păcate, chiar la această oră, salvamarii şi echipajele SMURD cauta un bărbat dispărut în dreptul plajei de la Vama Veche.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO