Țeapă online la Constanța: lista stațiilor peco care vând benzina cu 3 lei litrul, în semn de protest față de scumpiri

Ultima actualizare: 13-10-2021 15:01
Țeapă online la Constanța: lista stațiilor peco care vând benzina cu 3 lei litrul, în semn de protest față de scumpiri
Agerpres

Constănțenii au fost bombardați zilele acestea cu un mesaj pe rețelele sociale, prin care erau îndemnați să acceseze o listă cu stațiile peco care vând benzina cu 3 lei litrul și motorina cu 3,5 lei, în semn de protest față de scumpirea carburanților.

”Câteva benzinarii din ţară vor vinde benzina și motorina fără taxe adăugate la preţul carburanţilor pentru a protesta împotriva fostului guvern Cîțu și viitorul guvern neformat încă (dar corupt și ăsta 100%). Astfel, între orele 12-18, prețul carburanţilor va fi la benzină standard 3 lei, iar la motorină 3,5 lei”, suna mesajul distribuit masiv zilele trecute pe rețelele sociale, scrie Replica de Constanța.

Mesajul conținea și un link, care conținea, chipurile, ”harta benzinăriilor din România care se alătură protestului”.

Doar că link-ul deschidea un GIF cât se poate de sugestiv, după cum au putut constata constănțenii care credeau că vor putea afla de unde pot lua benzină cu 3 lei litrul.

 

Prețul benzinei a trecut de 7 lei

 

A fost vorba despre glumă proastă sau o tentativă de fraudă, până la urmă. Cert este că benzina premium a depășit deja prețul de 7 lei pentru un litru la pompe, în timp ce motorina se apropie și ea vertiginos de acest prag.

Aceste majorări au fost determinate de creşterea continuă a barilului de petrol, care a ajuns acum să se tranzacţioneze la bursa de la Londra cu 81 de dolari, faţă de 50 de dolari cât era la început de an.

Analiştii spun că barilul ar putea ajunge aproape de 100 de dolari la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că şi carburanţii se vor scumpi iarăşi.

De asemenea, specialiştii spun că preţul benzinei atinge acum cele mai mari valori din ultimii 7 ani.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO