Statul american care an de an este devastat de tornade și inundații

Ultima actualizare: 21-05-2019 13:58

Sezonul tornadelor a-nceput în forţă în Statele Unite. Nu mai puţin de 12 tornade s-au produs până luni în state precum Oklahoma şi Texas. Furtunile violente au produs pagube considerabile şi au lăsat în urma inundaţii majore.

Într-una dintre zonele măturate de vârtejuri, vântul a fost atât de puternic încât a smuls cu totul acoperişul unei clădiri.

"Tocmai am avut două tornade! Este una în stânga, una pe care o vedeţi în această imagine, în dreapta, şi încă una care se formează în spatele ei! UItaţi-vă! Le puteţi vedea pe ambele în această imagine."

Imaginile au fost filmate în apropiere de orăşelul Crescent din statul Oklahoma, zonă care, în fiecare an, "duce greul" în timpul sezonului tornadelor. Au urmat scene similare, în aceeaşi măsură spectaculoase şi înfricoşătoare.

12 tornade au numărat meteorologii în cursul zilei de luni. Iar consecinţele se văd la tot pasul. În orăşelul Perry, de exemplu, vântul violent a luat smuls acoperişul acestei case. N-a fost cruţat nici statul Texas, unde o tornadă s-a format în apropiere de oraşul Magnum.

După tornade, cea mai mare ameninţare a fost cea a inundaţiilor. În Tulsa, Oklahoma, străzile au fost acoperite de ape şi mulţi şoferi au fost nevoiţi să îşi împingă maşinile către locuri mai sigure.

Regiunea expusă celui mai mare risc se întinde pe o lungime de 644 de kilometri, de la Stillwater, Oklahoma la Snyder - Texas. În această zonă, meteorologii spun că se pot produce în continuare fenomene meteo extreme.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO