Soarta norocoasă a unui pui de ciobănesc belgian abandonat, găsit apoi de un polițist

14-12-2018 09:14


De la un pui abandonat în miez de iarnă, la un viitor star al poliţiei din Germania. Acesta este traseul unui ciobănesc belgian găsit de o patrulă de agenți.

Această întâlnire i-a schimbat viața. Un agent l-a adoptat şi l-a trimis la "şcoala de câini poliţişti", unde se descurcă grozav.

Anul trecut, într-o zi geroasă de decembrie, o patrulă de poliţie a găsit un pui de ciobănesc belgian, care tremura prins între nişte paleţi. Agenţii l-au luat şi au decis să îl ducă celui însărcinat cu divizia canină a poliţiei din oraşul Flensburg.

Hauke Messer, poliţist: "Poţi să dai câinele cuiva care şi-l doreşte sau să-l duci la adăpost, dacă nu poţi să-l ţii. De ce să-l abandonezi? De ce să-l laşi într-un loc de unde nu poate scăpa. Nu pot să înţeleg."

Bărbatul a hotărât să adopte jucăuşul animal, pe care l-a botezat Jack. Şi, în scurt timp, şi-a dat seama că noul membru al familiei este potrivit să intre în programul de antrenament al poliţiei.

Hauke Messer, poliţist: "Nu a arătat deloc frică, şi-a dat toată silinţa, a depășit uşor obstacolele. Ce mai făcea? Îmi lua lucrurile şi nu mai voia să le da înapoi. Îi place să stea aproape de mine. Toate astea m-au convins."

A început antrenamentele de câteva luni, iar rezultatele sunt încurajatoare. În plus, şi-a primit deja insigna de câine poliţist.

Hauke Messer, poliţist: "Jack e special pentru mine datorită personalităţii lui şi poveştii lui de viaţă. E câinele pe care mi l-am dorit întotdeauna."

Jack va munci însă alături de poliţişti după ce va încheia şi antrenamentul pentru detectarea drogurilor - adică peste un an.

Hauke Messer, poliţist: "Sper să fie sănătos şi fericit ca acum şi să avem numai patrule fără evenimente neplăcute."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO