Proteste anti-urși în Reghin. Un bărbat s-a aruncat într-o prăpastie pentru a scăpa de atacul unui urs

Ultima actualizare: 29-06-2021 18:14

Zeci de fermieri, localnici și vânători din Reghin au cerut marți autorităților să ia de urgență măsuri în privința urșilor, care, spun ei, terorizează multe localități izolate din Mureș.

Oamenii cer măsuri reale de protecție, dar și recuperarea pagubelor mari făcute de animale în gospodării.

Printre cei care cer măsuri urgente întâlnim și un bărbat de 47 de ani care a fost atacat de urs, a supraviețuit la limită și a stat apoi internat în spital luni de zile.

Dan Matei, supraviețuitor: „Am fos atacat de un urs foarte mare care m-a mușcat de 12 ori și ca să pot supraviețui, de fapt a fost un gest disperat, am sărit în prăpastie cu el. Recuperarea durează și acuma. Toată lumea mă întreba ce să fac dacă mă atacă ursul și eu zic nu ai ce să faci, acolo sus, nu te poți apară de un urs”.

În Mureș, aproape că nu există localitate unde oamenii să nu fie speriați de sălbăticiunile care coboară din păduri în căutare de hrană.

Dan Mitică, crescător de animale: „Sâmbăta trecută, ursul a fost la mine în grădina, toată noaptea am strigat, noaptea următoare a venit din nou, am batut în toacă. La vărul meu a venit, a luat oile… au venit jandarmii au tras în aer…”

Oamenii nu se mai mulțumesc cu vorbe și promisiuni și cer soluții urgente.

Printul Dimitrie Sturza, vânător: „Trebuie deschisă vânătoarea. A venit la Ibănești la casa noastră și a dezgropat o țeavă, daca aș fi tras în el m-aș fi ales cu dosar penal, cum se poate așa ceva să rămân cu dosar penal, daca îmi apăr viața, proprietatea?”.

Oamenii spun că vor continua aceste mitinguri, pentru că se simt permanent în pericol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO