Proiecte inovative, la săptămâna designului de la Milano


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 19 Aprilie 2018 09:15
Categorie: Stiri Diverse

Săptămâna designului transformă în mod spectaculos orașul Milano. Piese de mobilier și amenajări artistice au apărut peste tot, inclusiv în fața faimosului Dom.

Săptămâna Designului nu înseamnă doar „Salonul de mobilă", ci şi proiecte artistice care pot fi întâlnite peste tot.

De pildă, într-o piaţă „inteligentă", vizitatorii pot să-şi încarce telefoanele mobile, se pot bucura de muzică şi lumină sau pot participa la cursuri de yoga.

Massimo Roj, designer: „Putem vedea cum tehnologia îi conectează pe oameni și cum tehnologia poate potența folosirea spațiilor publice, îmbunătățind, în același timp, calitatea vieții pentru cei care locuiesc în jurul acestor spații."

Multe dintre proiecte atrag atenţia asupra protejării planetei. 

Carlo Ratti, designer: „De exemplu, în spatele nostru vedeți un colț de iarnă, cu zăpadă adevărată, e destul de frig... Iar dincolo e o temperatură plăcută. Căldura generată pentru crearea zonei reci ne ajută, în partea cealată, să aducem vara."

Designerul a vrut să exploreze relaţia dintre natură şi oraş, dar şi efectele schimbărilor climaterice care ne afectează pe toţi.

Un alt proiect prezintă într-un mod orginal date despre calitatea aerului culese de senazorii plasaţi în diferite locuri din Milano. Astfel este tras un semnal de alarmă. Dar sistemul vine şi cu o soluţie - pentru că include o instalaţie de purificare a aerului.

Alţii au imaginat deja scenariul cel mai sumbru, dacă nu am reuşi să păstrăm echilibrul climateric şi am fi nevoiţi să părăsim planeta. O companie de design a încercat o reprezentare a unui viitor în care Marte ar deveni un refugiu pentru pământeni.

Stefano Boeri, arhitect și designer: „Ceea ce în urmă cu câțiva ani părea doar un viitor SF pare din ce în ce mai aproape de prezentul nostru."

Pe de altă parte, tehnologia printării 3D deschide posibilităţi parcă nelimitate în lumea designului.

Paolo Cassis, designer: „Când un copil vede aceste forme noi, grațioase și colorate, și în același timp urmărește dansul hipnotic al mașinăriei care produce, parcă din nimic, asemenea obiecte capătă o nouă putere de înțelegere. Iar copiii de azi vor fi adulții de mâine."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Creații excentrice dedicate stilului punk, la Săptămâna Modei de la Paris
Săptămâna Modei de la Paris. Creațiile recomandate pentru următorul sezon de casa Lanvin
Genți transportate de drone la Săptămâna Modei de la Milano
VIDEO PROTVPLUS.RO