Un preot care a apărut în „Exorcistul”, acuzat de hărțuire sexuală

Dată publicare: 17-08-2019 10:34
Dată actualizare: 17-08-2019 12:16


Preot care a apărut în „Exorcistul”, acuzat de hărțuire sexuală

Un preot care a apărut în filmul horror „Exorcistul”, din 1973, este acuzat că a abuzat sexual un student de la liceul iezuit la care preda

William O’Malley, care a interpretat rolul părintelui Dyer în „Exorcistul”, este vizat într-un proces deschis în baza unei legi, care le permite new-yorkezilor să depună plângeri în cazul în care consideră că au fost victimele abuzurilor în copilărie. Asta indiferent de anul în care s-ar fi petrecut fapta.

Conform unor documente din proces obținute de The Independent, O’Malley „s-ar fi folosit de statutul de preot”, pentru „seduce și abuza sexual” un student de la liceul iezuit McQuaid, în anii 1985 și 1986.

Cel care a depus plângere avea 17 ani atunci când abuzurile ar fi avut loc.

Școala a refuzat să comenteze situația și doar a precizat că „dorința noastră sinceră este ca acesta să fie momentul vindecării pentru frații noștri”.

Unul dintre avocații din proces a confirmat că preotul la care se face referire în plângere este același din filmul horror.

În 2012, New York Post a scris despre William O’Malley că a fost concediat de la o școală iezuită, din cauza stilului nepotrivit de a preda.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO