Povestea unui bărbat care a devenit campion la ridicat greutăți la 75 de ani

Ultima actualizare: 28-01-2019 10:07

De ce să nu te menții în formă la vârsta pensionării? În Australia, bătrânii nu ocolesc sălile de gimnastică. Ba chiar mulți practică un sport ce nu pare potrivit vârstei: ridicarea greutăților.

Când avea 72 de ani, Ravi Sood a suferit intervenții chirurgicale prin care i-au fost înlocuiți ambii genunchi. A rămas cu cictarice nu tocmai atrăgătoare, dar nu și-a făcut probleme pentru asta.

Ravi Sood: „A fost un concurs de frumusețe pentru „genunchi arătoși" pe un vas de croazieră și eu m-am hotărât să particip, dar am fost singurul care s-a înscris.”

Chiar și așa, nu a convins juriul. Acum, la 75 de ani, e campion la ridicat greutăți.

Ravi Sood: „Mă simt activ, privesc într-un mod pozitiv tot ce mă înconjoară, mă ajută extrem de mult în viață. Acest sport mă ajută să am mai multă încredere în mine.”

De asemenea, sportul îl menține în formă și sănătos.

Judith Kendrick are 66 de ani. A început să ridice greutăți, la vârsta pensiei, pentru a-și demonstra ei însăși ceva.

Judith Kendrick: „Acoperă acea voce din capul tău care, din nefericire, devine mai puternică pe măsură ce îmbătrânești și îți spune că ar trebui să te apuci de tricotat.”

De vreo doi ani a deveni și bunică, pentru prima dată. Așa că, pentru Judith e foarte important să se mențină în formă.

Judith Kendrick:O folosești pe bunica fie ca pe o trambulină, fie ca pe un cal. Toată ziua aud: „Ia-mă în brațe, bunica!" Jack are doi ani și jumătate, cântărește o tonă, dar bunica poate să-l ridice.”

Ridicarea greutăților nu pare tocmai sportul potrivit pentru persoanele în vârstă. Dar cei care militează pentru asta susțin că ajută la menținerea greutății și poate fi un hobby ideal la pensie.

„Sunt mulți oameni care cad, se aleg cu fracturi și astfel ajung mult prea repede la aziluri de bătrâni. Exercițiile cu greutăți îi fac pe oameni mai rezistenți.”

La vârsta a treia stabilesc recorduri și spulberă stereotipuri. Doar pentru a se menține în formă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO