Parcurile de aventură din mijlocul pădurii, preferate de familiile care vor mișcare în aer liber

Dată publicare: 25-04-2021 19:00
Dată actualizare: 25-04-2021 19:40


Parcurile de aventură se bucură de un real succes în pandemie. Românii dornici să petreacă timp în aer liber şi să facă sport le caută tot mai mult.

 

Aşa că administratorii lor au făcut şi investiţii şi şi-au extins traseele de tiroliană sau căţărare. Dacă în urmă cu 15 ani existau doar două astfel de parcuri în toată ţara, în prezent numărul lor se apropie de 40.

Mathias nu are nici 7 ani, însă se caţără pe frânghii şi pe traseele amenajate în pădure cu multă pricepere. Asta după ce a descoperit frumuseţea parcului de aventură amenajat la câţiva kilometri de Târgu Mureş.

Mathias: „Mă dau pe frânghii şi e cam amuzant, nu mi-e frică. îmi place foarte mult şi mai vreau să stau"

Lucian, părinte: „În perioada asta foarte grea mi se pare foarte ok să mergi undeva în natură, să nu mai stai închis în casă, stai printre copaci pe iarbă. E nevoie de ele, e o comuniune cu natura."

Acest parc de aventură a fost amenajat cu multă fantezie pe o suprafaţă de 25 de hectare de pădure. Cel care l-a gândit este un tânăr pasionat de natură, dornic să scape de stresul din birou.

Gabriel Ghila, proprietar: „Proiectul a fost un hobby personal, vroiam să scap de munca de birou, am ajuns în natură sută la sută. Au fost mai multe gânduri adunate aici, cu finanţări nerambursabile şi până la urmă sunt foarte multe activităţi pe o suprafaţă foarte mare"

Parcul are zece trasee de dificultăţi diferite pentru toate vârstele, dar şi zone de paintball sau airsoft.

Denisa: „Traseul meu preferat începe cu tiroliana şi sunt nişte cauciucuri pe care trebuie să îţi ţii echilibrul"

Marin: „E chiar plăcut, o zonă cu pădure şi vegetaţie, zonă liniştită, mai ales în timpul ăsta când nu prea facem mişcare prea multă"

În întreaga ţară sunt în total 37 de parcuri de aventură, cele mai multe situate în pădurile de la marginea oraşelor mari. Este şi cazul acestui parc de lângă Cluj.

Parcul are trasee pentru toate vârstele. Ai nevoie doar de echipament de protecţie şi o doză de curaj.

O familie a venit să petreacă după-amiaza pe cele 13 trasee aeriene. Cei mici sunt deja experţi.

„Iubesc parcul de aventură. Îmi plac toate traseele" spune Maia.

„E a doua oară când fac şi eu traseul. Am venit mai mult pentru copii, să se bucure de aer liber. Ne place mult aici" mărturisește mama ei.

Cei care vin pentru prima dată primesc un instructaj complet pentru ca toate jocurile să se desfăşoare în siguranţă.

 

Diana Ciorbă, director marketing parc de aventură: „Mereu îmbunătăţim parcul, adăugăm noi trasee. Acum am adăugat un turn de escaladă cu trei pereţi, cel mai mare din zonă, în aer liber. În Franţa sau Germania, există 300 de parcuri, pe când la noi doar câteva zeci, şi acelea mici"

Pentru 2 ore de aventură se plăteşte 45 de lei de copil şi 55 de lei pentru adulţi.


VIDEO PROTVPLUS.RO