Motivul uluitor pentru care o școală a eliminat toate cărțile Harry Potter din bibliotecă

Dată publicare: 02-09-2019 20:43
Dată actualizare: 02-09-2019 21:18


Harry Potter

O școală catolică din Statele Unite a eliminat toate cărțile din seria Harry Potter din biblioteca sa pentru că ar conține conține "vrăji și blesteme reale, care evocă spiritele rele când sunt citite".

Pastorul de la școala "Sfântul Edward", unde învață copii până la clasa a VIII-a, a trimis un email părinților în care le-a transmis că este în contact cu mai mulți exorciști care i-au recomandat să elimine cărțile lui JK Rowling din bibliotecă, scrie The Guardian.

"Aceste cărți prezintă magia ca fiind bună sau rea, ceea ce nu este adevărat, ci o înșelăciune inteligentă. Vrăjile și blestemele folosite în cărți sunt unele reale, care atunci când sunt rostite de o persoană evocă spiritele rele", le-a scris pastorul Dan Reehil părinților elevilor.

Vrăjile și blesteme incluse în cărțile din seria Harry Potter, publicate de JK Rowlling între 1997 și 2007, includ blestemul uciderii "avada kedavra", pe cel al torturii, "crucio", și „imperio”, care le permite vrăjitorilor să controleze acțiunile celorlalți.

Potrivit publicației locale Tennessean, cărțile s-au aflat în biblioteca școlii până la terminarea anului școlar, însă odată cu deschiderea noii biblioteci acestea au dispărut.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO