Mesaje de Sfântul Gheorghe. Cele mai frumoase urări pentru prieteni, rude și apropiați

Sf. Gheorghe
Shutterstock

Peste un milion de români își sărbătoresc onomastica pe 23 aprilie, cu ocazia zilei de Sfântul Gheorghe. Aceasta este o ocazie perfectă să le trimitem mesaje celor dragi și cunoscuților cu nume derivate din Gheorghe.  

Dacă sunteți lipsiți de inspirație, mai jos vă oferim câteva idei de mesaje și urări pentru sărbătoriții acestei zile.

Mesaje de Sfântul Gheorghe

"La mulți ani, Gheorghe! Îți doresc să ai parte de o zi minunată, plină de împliniri și de momente frumoase alături de cei dragi! Sănătate, fericire și iubire să te însoțească mereu!”

"De Sfântul Gheorghe, îți urez un zâmbet larg, o inimă plină de bucurie și o zi minunată alături de cei dragi. La mulți ani, Gheorghe!”

"La mulți ani, Georgiană! Îți doresc să ai parte de o zi frumoasă, plină de bucurii și împliniri. Să fii mereu iubită și apreciată de cei dragi!”

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

"Cu ocazia zilei Sfântului tău, îți doresc multă sănătate, fericire și iubire. Să ai parte de tot ce îți dorești și să fii mereu înconjurat de oameni minunați. La mulți ani, Gheorghiță!”

"La mulți ani, Gheorghe! Fie ca ziua ta să fie plină de soare, zâmbete și momente frumoase alături de cei dragi. Sănătate și fericire să te însoțească întotdeauna!”

„Îți doresc să ai parte de o zi minunată, plină de împliniri și de momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani, Gheorghe! Sănătate și fericire să te însoțească mereu!”

"Dragă Georgeta, cu ocazia zilei tale onomastice, îți urez multă sănătate, fericire și împliniri în toate planurile vieții tale. La mulți ani!”

"La mulți ani, Gheorghe! Îți doresc să ai parte de o zi minunată, plină de bucurii și de momente frumoase alături de cei dragi. Sănătate și fericire să te însoțească mereu!”

"La mulți ani, Georgiană! Îți doresc să fii mereu înconjurată de oameni minunați, să ai parte de multe împliniri și de momente frumoase alături de cei dragi. Sănătate și fericire să te însoțească mereu!”

"Cu ocazia zilei tale onomastice, îți urez multă sănătate, fericire și iubire. La mulți ani, Gheorghe! Fie ca toate visele tale să devină realitate!”

"La mulţi ani, dragul meu Gheorghe! Să ai parte de multă fericire, iubire şi realizări în viaţa ta. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe plină de bucurie şi veselie alături de cei dragi!"

"Fie ca Sfântul Gheorghe să-ţi aducă numai zâmbete, împliniri şi momente frumoase în viaţa ta. La mulţi ani, Gheorghe!"

"La mulţi ani, Georgica! Să ai parte de multe realizări, să fii iubit şi apreciat şi să-ţi îndeplineşti toate dorinţele. O zi de Sf. Gheorghe minunată alături de cei dragi!"

"La mulţi ani, Gigi! Să ai parte de multă sănătate, fericire şi noroc în viaţa ta. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe frumoasă şi liniştită alături de cei dragi!"

"Să creşti mare şi frumos, Gheorghe! Îţi doresc o viaţă plină de realizări şi fericire şi o zi de Sf. Gheorghe minunată alături de familia ta. La mulţi ani!"

"Fie ca Sfântul Gheorghe să-ţi aducă tot ce îţi doreşti în viaţa ta şi să te ocrotească mereu. La mulţi ani, Gheorghiță!"

Mesaje frumoase de Sf. Gheorghe

"La mulţi ani, draga Georgiană! Îţi doresc să ai parte de multă iubire, bucurie şi noroc şi să-ţi îndeplineşti toate visele. O zi de Sf. Gheorghe minunată alături de cei dragi!"

"La mulţi ani, Gheorghe! Să ai parte de multe momente frumoase, de zile senine şi de linişte în suflet. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe minunată alături de familia ta!"

"La mulţi ani, Gicu! Să ai parte de multă sănătate, noroc şi împliniri în viaţa ta. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe minunată alături de prieteni şi familie!"

"La mulţi ani, Georgel! Îţi doresc multe realizări şi succese în viaţa ta şi o zi de Sf. Gheorghe frumoasa alături de cei dragi!"

"La mulţi ani, Gheorghiţă! Îţi doresc multă fericire, iubire şi noroc şi să-ţi îndeplineşti toate dorinţele. O zi de Sf. Gheorghe minunată alături de familia ta!"

"La mulţi ani, Gheorghe! Fie ca Sfântul Gheorghe să te ocrotească mereu şi să-ţi aducă numai momente frumoase şi de bucurie în viaţa ta. O zi de Sf. Gheorghe minunată alături de cei dragi!"

"La mulţi ani, Georgeta! Îţi doresc să ai parte de multă sănătate, iubire şi fericire în viaţa ta şi o zi de Sf. Gheorghe frumoasa alături de familie şi prieteni!"

Mesaje creștine de Sf. Gheorghe

"Calea spre mântuire este întotdeauna deschisă, dar trebuie să o alegem în fiecare zi cu hotărâre și încredere în Dumnezeu."
"Sfântul Gheorghe ne amintește să fim curajoși și să luptăm cu tăria și credința în Dumnezeu împotriva răului din lumea noastră."

"Fie ca Sfântul Gheorghe să ne inspire să ne îndeplinim misiunea pe acest pământ și să luptăm pentru adevăr, dreptate și iubire."

"Sfântul Gheorghe este un exemplu de credință și curaj pentru toți creștinii, iar ziua să de sărbătoare ne oferă o oportunitate de a ne reînnoi angajamentul față de valorile creștine."

"În această zi de sărbătoare a Sfântului Gheorghe, să ne rugăm pentru a primi puterea de a-l urma pe Cristos și de a trăi în lumina credinței și a iubirii Sale."

"Sfântul Gheorghe este un simbol al victoriei asupra răului și al biruinței credinței asupra necredinței. Să ne inspirăm din exemplul său și să luptăm pentru binele celor din jurul nostru."

"Sfântul Gheorghe ne amintește că Dumnezeu este întotdeauna alături de noi în lupta noastră împotriva răului și că prin credința noastră putem obține victoria."

"În această zi de sărbătoare a Sfântului Gheorghe, să ne rugăm pentru a primi harul lui Dumnezeu și pentru a ne transforma viața într-un martiriu de iubire și slujire față de ceilalți".

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, peste un milion de români își sărbătoresc pe 23 aprilie onomastica. Dintre aceștia, peste 710.000 sunt bărbaţi şi aproape 380.000 sunt femei.

Astfel, cei mai mulţi bărbaţi poartă numele Gheorghe - 450.567, apoi George - 157.417.

De asemenea, la bărbaţi mai sunt întâlnite numele Georgian - 28.524, Gheorghiţă - 22.008, Georgel - 12.679, Gigi - 8.916, Gigel - 6.089, Georgică - 5.392, Gică - 5.107, Ghiţă - 4.386, Ghiorghe - 3.893, Giorgian - 1.798, Ghiorghiţă - 1.708 sau Ghiorghi - 1.222.

La prenume feminine, cele mai multe sunt Georgiana - 152.987, apoi Georgeta - 122.014.

Româncele mai au şi prenumele Gheorghiţa - 27.029, Gina - 21.402, Gherghina - 17.039, Geta - 14.735, Giorgiana - 10.285, Gica - 6.181, Ghiorghiţa - 1.754 sau Georgica - 1.545.

Celor care își sărbătoresc onomastica li se trimit mesaje de Sfântul Gheorghe și cu urări de bine și felicitări.

Articol recomandat de sport.ro
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
„Câți bani câștigi în România?” Apărătorul de la FCSB, dorit în Franța, a dat răspunsul pe loc
Citește și...
O familie s-a trezit fără aproape 10.000 de euro în cont. „Am fost șocați. Banii noștri s-au dus”
O familie s-a trezit fără aproape 10.000 de euro în cont. „Am fost șocați. Banii noștri s-au dus”

O familie din SUA s-a trezit fără aproape 10.000 de euro în contul lor bancar. Cuplul reușise să strângă banii pentru a-și lua casa la care visa, potrivit Yahoo News.

Ce mănâncă un preot în postul Paștelui. „Baza rămâne cartoful. Nu se poate spune că se moare de foame în post”
Ce mănâncă un preot în postul Paștelui. „Baza rămâne cartoful. Nu se poate spune că se moare de foame în post”

Cea mai profundă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, care arată că Adevărul nu poate sta decât în Lumină, este aşteptată de credincioşi cu bucurie.

Comportamentul neregulamentar în avioane poate duce la amenzi. Cât a fost nevoit să plătească un pasager
Comportamentul neregulamentar în avioane poate duce la amenzi. Cât a fost nevoit să plătească un pasager

Alexander Michael Dominic MacDonald, din Chelmsford, Anglia, a fost obligat să plătească 20.638 de dolari companiei United Airlines pentru comportamentul său scandalos din timpul unui zbor de la Londra la Newark, New Jersey, în luna martie.

Recomandări
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”
Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, a precizat că NATO a trecut peste Linia Roșie, relatează portfolio.hu.

Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai
Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai

Nouă candidaţi intră în cursa electorală pentru a obţine pe 9 iunie fotoliul de primar general al Capitalei.

Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”
Emmanuel Macron: „Trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu este exclusă dacă Moscova străpunge linia frontului”

Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina, apreciind într-un interviu publicat joi de The Economist că va trebui să "ne punem problema" dacă Moscova "va reuşi să străpungă linia frontului".