Leneșii din America de Sud și Centrală, pe cale de dispariție. Prin ce chinuri trec

Ultima actualizare: 29-09-2019 12:23

Leneşii, unele dintre cele mai întâlnite animale în pădurile tropicale din America de Sud şi America Centrală, se confruntă cu probleme.

Cum localitățile s-au dezvoltat, multe exemplare sunt lovite de mașini, în timp ce altele sunt capturate de oameni pentru a le vinde drept animale de companie.

Așa că o organizație încearcă să salveze leneșii - pentru că unele specii riscă să dispară.

Cu mişcările lor lente şi înfăţişarea simpatică, leneșii te pot cuceri foarte uşor. Tocmai de aceea, multe dintre aceste animale din pădurile Americii de Sud şi din cele ale Americii Centrale sunt adesea ținta braconierilor, care iau puii cu forța de lângă mamele lor pentru a-i vinde ulterior drept animale de companie.

Leslie Howle, salvatoare:Pentru a-i face animale de companie, oamenii trag de ei tare, de picioarele din spate, pentru a separa puii de mame şi le rup muşchii doar pentru a-i face animale de companie. Animalul are dureri mari şi nu se mai poate mişca. Acum trebuie să îi dăm o doză mare de anti-inflamatoare şi vitamine pentru regenerarea musculaturii şi, de asemenea, îi facem terapie fizică, adică masaj."

Unele specii sunt pe cale de dispariţie sau în pericol iminent. Iar o organizaţie din Costa Rica se ocupă exlusiv de salvarea leneshilor.

Ana Rosales, veterinar: „În cazul puilor, în momentul în care îi primim le facem un examen medical. Odată terminat testul, îi examinăm pentru că, de obicei, ei vin din pădure şi astfel ar putea avea unele boli. Sunt deparazitaţi, sunt îngrijiţi până se simt mai bine, apoi sunt plasaţi într-un grup cu alţi tineri astfel încât să se obişnuiască împreună cu cei cu care va fi eliberat."

Animalele trăiesc în bune condiţii, iar mâncarea pe care o primesc este aleasă de un nutriţionist. Până de curând se ştiau foarte puţine lucruri despre modul de îngrijire a leneshilor şi mulţi pui au murit după ce au fost hrăniţi cu lapte de vacă. Acum, micii leneşi primesc doar lapte de capră.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO