Imagini șocante cu un elefant de 70 de ani, subnutrit, forțat să participe la spectacole


Ultimul update: Joi 15 August 2019 16:03
Data publicarii: Joi 15 August 2019 14:08
Categorie: Stiri Diverse
Imagini sfâșietoare cu un elefant numai piele și os, forțat să participe la spectacole

Fotografii sfâșietoare cu un elefant subnutrit, chinuit de stăpâni care îl forțează să defileze la spectacole, au fost publicate de o organizație de protecție a animalelor.

Tikiiri, în vârstă de 70 de ani, ar fi trebuit să participe timp de 10 zile la un festival în Sri Lanka, în ciuda faptului că abia se mai ține pe picioare. După ce cazul său a fost semnalat de o fundație, stăpânii l-au retras din concurs și au precizat că „este tratat”, relatează AFP.

Organizatorii acoperă animalele aproape complet în costumații special de festival, astfel că turiștii nu vor observa starea teribilă în care a ajuns.

Zeci de elefanți vor defila la festivalul budist Perahera, alături de interpreți, inclusiv dansatori, jongleri și muzicieni.

Fundația Save Elephant a distribuit imagini în care atrage atenția la situația în care se află Tikiiri pentru a marca Ziua Mondială a Elefanților, care a avut loc luni.

“Aceasta este Tikiiri, o femelă în vârstă de 70 de ani. Este unul dintre cei 60 de elefanți care trebuie să participle la Festivalul Perahera din Sri Lanka anul acesta. Tikiri se alătură paradei după-amiaza și rămâne până târziu în noapte, timp de zece nopți consecutive, în mijlocul zgomotului, al artificiilor și al fumului. Ea parcurge mulți kilometri în fiecare seară, astfel încât oamenii să se simtă binecuvântați în timpul ceremoniei. Nimeni nu-i vede corpul numai piele și os sau starea ei slăbită, din cauza costumului ei. Nimeni nu vede lacrimile în ochii ei, răniți de luminile strălucitoare care îi decorează masca, nimeni nu-i vede dificultăți să pășească, în timp ce picioarele ei sunt scurte în timp ce merge.

Pentru o ceremonie, toți au dreptul la credință atât timp cât acea credință nu deranjează și nu dăunează altuia. Cum o putem numi binecuvântare sau ceva sfânt, dacă facem alte vieți să sufere?

Astăzi este Ziua Mondială a Elefanților. Nu putem aduce o lume pașnică la elefant dacă totuși credem că această imagine este acceptabilă.

A iubi, a nu face rău, a urma o cale de bunătate și compasiune, aceasta este Calea lui Buddha. Este timpul să o urmați”, a transmis fundația într-o postare pe Facebook.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Un elan a fost escortat de poliție de pe străzile unui orășel din Lituania
Cioara devenită mascota unui cartier din Galaţi. Oamenii o pun să le cureţe seminţele
Un cimpanzeu dă lecții multor oameni. Bobo a învățat să recicleze gunoiul
FULLSCREEN
Imagini șocante cu un elefant de 70 de ani, subnutrit, forțat să participe la spectacole
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO