Halloweenul, celebrat și de câini. Milioane de dolari date pe costume

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

Aproape trei sferturi dintre adulţii americani vor sărbători, anul acesta, Hallowenul. Dintre aceştia, 16 la sută au de gând să îşi costumeze şi animalele de companie.

Aşa că nu e de mirare că, de la an la an, costumele de Halloween pentru animale sunt tot mai căutate. În anii trecuţi, vânzările de costume pentru animale s-au ridicat la 350 de milioane de dolari.

Mai sunt doar câteva zile până la Halloween şi magazinele din Statele Unite sunt pline de cumpărători care probează de zor costume. Din peisaj nu lipsesc nici animalele de companie. 

Alison Levine, proprietara de magazin: „Tuturor ne place să ne lăudăm cu animalele noastre. Au devenit mai degrabă copiii noştri cu blană, fac parte din familie, nu mai sunt doar animale. Iar reţelele de socializare sunt un factor imens. Oamenilor le place să-şi arate animalele costumate."

Aşa că, de voie sau de nevoie, câinii îşi însoţesc stăpânii la magazin şi probează costume după costume. Anul acesta, cele mai căutate sunt cele de dovleac, hot dog sau pirat.

Foarte populare sunt însă şi cele de super-erou sau inspirate din „Războiul Stelelor". De multe ori, când vine vorba de o decizie în privinţa lor, stăpânii se inspiră din ceea ce văd în magazinul de costume pentru animale.

Vânzătoare: „Mie cel mai mult îmi place când vin la magazin şi clientul vede un costum şi apoi îşi decide propriul costum în funcţie de ce ia pentru animalul de companie."

Pentru magazinele de profil, este perioada cu cele mai mari vânzări din an, după Crăciun. Potrivit estimărilor, în total, americanii vor cheltui de Halloween 9,1 miliarde de dolari pentru costume, decoraţiuni şi bomboane pe care le vor împărţi colindătorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO