Femeie moartă după o supradoză de botox. Și-a făcut 10 injecții, ca să scape de toate ridurile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Noiembrie 2018 15:07
Categorie: Stiri Diverse
injectii, botox

O femeie în vârstă de 52 de ani a murit luni dimineaţă la Hong Kong după ce i s-a injectat o doză prea mare de botox la o clinică de frumuseţe.

Este vorba de al treilea deces de acest timp în mai puţin de o lună în China, potrivit ziarului local South China Morning Post citat de EFE.

Potrivit ziarului, personalul clinicii a informat că duminică în jurul orei 5 după-amiază femeia, numită Cheung, a leşinat după ce a făcut un tratament cu botox. După ce a fost dusă la spitalul Queen Elizabeth, personalul medical i-a consemnat decesul la 09:42 ora locală.

Potrivit surselor din poliţie citate de ziar, femeia primise nu mai puţin de zece injecţii de botox la centrul de estetică, însă deocamdată nu a fost pronunţată oficial cauza decesului. O anchetă este în curs şi deocamdată nu s-a operat nicio arestare.

Toxina botulinică, mai cunoscută ca botox, este o neurotoxină utilizată ca tratament în unele boli neurologice dar şi ca produs cosmetic pentru a elimina ridurile.

Totuşi, o doză prea mare poate provoca paralizie musculară progresivă, dificultăţi respiratorii şi chiar moartea.

La 1 noiembrie, o femeie de 41 de ani s-a îmbolnăvit în China după ce s-a supus unui tratament cu botox, care i-a determinat o stare de slăbiciune, durere de gât şi dificultăţi la înghiţire. În ziua următoarea o tânără de 24 de ani a fost internată la spitalul Queen Elizabeth, după ce a primit o injecţie cu această neurotoxină, care i-a provocat stare de greaţă şi respiraţie sacadată, potrivit South China Morning Post.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO