"Copilul soldat" devenit un rapper celebru. Ororile pe care le-a trăit în războaie

Dată publicare: 12-02-2019 11:12
Dată actualizare: 12-02-2019 11:29


emmanuel jal

Un tânăr din Sudan a povestit pe larg ororile la care a fost martor în timp ce era „copil soldat”. Emmanuel Jal a reușit să evadeze, însă a dezvăluit că peste 300.000 de copii încă își mai riscă viețile în războaiele civile.

În copilărie, Jal a văzut mai multe orori decât și-ar putea închipui un adult. La vârsta de 12 ani, a fost obligat să se alăture unui război în care mulți dintre prietenii și cunoscuții săi și-au pierdut viețile. Tânărul își aduce aminte că a primit o armă pe care abia o putea căra, scrie The Mirror.

Emmanuel Jal a mărturisit că a fost pe punctul de a-și pune căpât zilelor, după ce a văzut cum un alt băiat s-a împușcat nemaisuportând viața dură de pe front. Când a apăsat pe trăgaci, din fericire, arma nu a tras, acela fiind și momentul pe care l-a interpretat ca pe un „semn”.

Jal a fost recrutat în război, după ce casa sa a fost distrusă, iar mama sa a fost ucisă, astfel devenind o țintă ușoară pentru militarii disperați să-și înmulțească rândurile. Avea doar 7 ani când a depus jurământul și a intrat în Armata Eliberării Populare din Sudan.

Astăzi, la vârsta de 39 de ani și tatăl a trei copii, Emmanuel este decis să facă tot ce-i stă în putere pentru a preveni astfel de tragedii. Jal a devenit un rapper popular în Canada, cântând despre realitatea pe carea trăit-o în satul său natal din Sudanul de Sud.

„Am trecut prin iad. Nimeni nu-și poate închipui cum e să ai 7 ani și să fii trimis pe câmpul de luptă”, a declarat bărbatul din locuința sa din Toronto, Canada. „Am văzut crime înfiorătoare, oameni murind, eram ca niște zombie. Eram înconjurat de oameni care strigau după ajutor”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: mirror.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO