Momentul în care Papa Francisc sărută picioarele liderilor a două grupări rivale. VIDEO


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 15:35
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 15:06
Categorie: Stiri externe

Papa Francisc a sărutat picioarele liderilor a două grupări rivale din Sudanul de Sud, care se aflau la Vatican. Astfel, el a făcut apel la cei doi „să păstreze pacea.”

„Vă rog ca un frate să mențineți pacea. Vă rog din inimă să mergem mai departe. Vor fi multe probleme, dar nu trebuie să vă oprească. Mergeți înainte și rezolvați-vă problemele. Ați demarat procesul (n.r - de pace) și s-ar putea încheia bine. Vor exista dificultăți și resentimente între voi, dar haideți să fim cu toții parte din comunitate în acest biou. În fața oamenilor, țineți-vă de mână, fiți uniți. Astfel, ca simpli cetățeni veți devenii părinții națiunii. Dacă îmi permiteți, vă rog din suflet să faceți asta”, le-a transmis suveranul pontif, în vârstă de 82 de an, celor doi lideri, după acest gest rar.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini.

Președintele Salva Kiir și rivalul său, fostul lider rebel Riek Machar, au fost implicați într-un război civil care a izbucnit în 2013 și în urma căruia au murit 400.000 de persoane.

În 2018, însă, ei au semnat un tratat de pace, prin care au pus capăt ciocnirilor violente dintre cele două tabere, scrie BBC News.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Momentul în care Papa Francisc sărută picioarele liderilor a două grupări rivale. VIDEO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO