Clienții unui restaurant asiatic, serviți cu mâncare pentru animale. „Este o delicatesă"


Ultimul update: Vineri 16 August 2019 13:29
Data publicarii: Vineri 16 August 2019 13:29
Categorie: Stiri Diverse
Picioare de pui

Proprietara unui restaurant cu specific asiatic din Noua Zeelandă a recunoscut că a servit clienților mâncare destinată animalelor.

Restaurantul din orășelul Invercargill oferea clienților un preparat care conținea picioare de pui, care în mod normal sunt folosite ca hrană pentru animalele de companie. Mai mult, acest produs este etichetat ca fiind nesigur pentru consumul uman, scrie Daily Mail.

Proprietarul restaurantului, Lisa Wang, se apără și spune că acest fel de mâncare este o delicatesă vândută doar clienților chinezi care o solicită în mod special, iar restul picioarelor de pui erau destinate consumului personal.

„În Invercargill nu există prea multe magazine produse chinezești, iar lor le place foarte mult și ne întreabă dacă o putem prepara. Acest fel face parte din cultura noastră, iar dacă nu era comestibil pentru consumul uman, nu l-am fi vândut”, a declarat Wang.

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă au mers să inspecteze restaurantul, alertate de unul dintre clienții restaurantului, însă spun că nu au găsit nimic îngrijorător.

„Am reamintit operatorului că, potrivit planului lor de control al alimentelor, singurul aliment care ar trebui depozitat și pregătit în locație este mâncarea care vândută clienților”, a precizat Ann Thompson, reprezentant al autorității sanitare.

Felul de mâncare cunoscut drept „Tuo gu ji zhua” necesită îndepărtarea oaselor de la picioarele de pui pe piele, iar carnea este comestibilă.

Lisa Wang spune că nu va mai servi acest tip de mâncare în restaurant și o va găti doar acasă pentru familia ei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO