Ce s-a întâmplat cu tânăra care și-a încurajat iubitul prin SMS-uri să se sinucidă


Ultimul update: Marti 12 Februarie 2019 15:56
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2019 15:46
Categorie: Stiri Diverse
Michelle Carter

Michelle Carter, americanca de 22 de ani, condamnată pentru că și-a încurajat iubitul să se sinucidă prin mesaje telefonice a ajuns în sfârșit la închisoare.

Tânăra din Massachusetts a fost escortată luni de la un tribunal din Taunton la închisoare unde are de ispășit 15 luni din închisoare, relatează Fox News. Curtea Supremă din Massachusetts a menținut săptămâna trecută, după apel, decizia anunțată inițial în 2017 în cazul ei, unul mediatizat în SUA.

Michelle a fost găsită vinovată de omor prin imprudență după ce și-a convins iubitul adolescent să se sinucidă în 2014 pentru a primi mai multă atenție din postura de ”iubită îndurerată”. Practic relația lor consta doar în mesaje pe telefon sau internet. 

Tânăra care avea 17 ani la vremea respectivă și-a încurajat iubitul prin SMS-uri să-și ia viața. I-a trimis zeci de mesaje prietenului ei, Conrad Roy, în vârstă de 18 ani, ca să-l convingă să renunţe la viaţă.

Se pare că băiatul suferea de depresie, din pricina divorţului părinţilor săi. Dar - au susţinut procurorii, iar instanţa le-a dat dreptate - nu ar fi ajuns să îşi ia zilele dacă nu era influenţat de iubita lui.

Cazul a şocat opinia publică. “Dovezile au fost clare. Dacă nu erau acţiunile lui Michelle Carter, Conrad Roy ar fi fost în viaţă în dimineaţă zilei de 14 iulie 2014”, a susţinut procurorul în prima instanță. Fata ar fi vrut să capete atenţie în postura de prietenă îndurerată - după cum a demonstrat acuzarea.

Roy a murit asfixiat cu monoxid de carbon, în camioneta lui. Michelle i-a spus ce să facă, în SMS-urile pe care i le-a trimis. “I-a dat instrucţiuni precise, deşi era perfect conştientă de sentimentele pe care le avea pentru ea, dar şi de nesiguranţa şi temerile tânărului”, a explicat procurorul.

Acest caz controversat şi puternic mediatizat în Statele Unite a creat şi un precedent juridic, pentru că în statul Massachusetts nu există nicio lege care să incrimineze o persoană care determina pe cineva să se sinucidă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16