Care sunt ultimele dorințe ale pacienților în stare terminală. Dezvăluirile emoționante ale asistentelor

14-11-2017 08:20


Pacienți în fază terminală

Asistenții medicali care îngrijesc bolnavi în fază terminală au dezvăluit ultimele cuvinte ale pacienților înainte de a muri, inclusiv cele mai mari regrete, temeri și mărturii.

Asistentele de îngrijire paliativă de la o clinică din Staffordshire, Marea Britanie, spun că dorințele pacienților sunt diferite de la caz la caz. Dacă unii doresc să-și vadă animalul de companie, alții solicită pur și simplu o ceașcă de ceai, scrie Dailymail.

În ultimele clipe de viață, mulți pacienți se plâng de faptul că viața este prea scurtă și regretă faptul că și-au petrecut ultimele clipe într-un centru medical.

Studiile anterioare provenite de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că bolnavii în stare terminală sunt mai pozitivi decât s-ar putea aștepta apropiații, mulți își cheamă familia sau se îndreaptă către religie, pentru a ușura anxietatea trecerii lor.

O asistentă a descris emoționată cum un cuplu pur și simplu și-a dorit ca paturile lor să fie lipite, astfel încât să poată să stea unul lângă celălalt, să se țină de mână și să cânte împreună "Slow Boat to China".

"O persoană a spus că viața este prea scurtă! Fă lucrurile pe care ți le dorești, fă doar ceea ce te fac fericit!", a povestit cu lacrimi în ochi o asistentă de la un centru de îngrijire paliativă.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO