Capsulă a timpului, de acum 50 de ani, deschisă în Siberia: Probabil că vom face afaceri cu extratereștrii


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 05 Noiembrie 2017 18:14
Categorie: Stiri Diverse
Capsula a timpului

Comuniștii siberieni care au trăit în urmă cu 50 de ani credeau că, în jumătate de secol, omenirea va reuși să aibă contacte cu civilizația extraterestră.

 Informațiile au ieșit la lumină recent, după ce autoritățile din Novosibirsk au deschis o capsulă a timpului, în semn de comemorare a 100 de ani de la Revoluția din Rusia.

Capsula a fost depusă la Centrul Cultural al orașului, în urmă cu 50 de ani, cu indicații clare să fie deschisă în 2017. În interior se afla o scrisoare de trei pagini, care reflectă modul în care oamenii din Uniunea Sovietică se uitau spre viitor, în 1967, scrie Russia Today.

„Credem că ați reușit să înzestrați minunata noastră planetă albastră, că ați explorat Luna și că ați aterizat pe Marte, că demersurile de explorare a spațiului începute de oamenii din prima jumătate a secolului continuă și că navele voastre spațiale defilează, de mult timp deja, prin Galaxie. Credem că negociați o cooperare culturală și științifică cu reprezentanții altor civilizații, extraterestre”, se precizează în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii mai subliniează că, deși ei trăiesc vremuri interesante, „simt că vremurile în care oamenii din 2017 trăiesc sunt și mai interesante.”

„Noi v-am construit statul comunist, iar voi trăiți sub acesta”, își exprimă oamenii speranța.

La ceremonia de deschidere a capsulei a fost ținut și un moment de reculegere în memoria autorilor care nu mai sunt în viață. Oamenii de acum jumătate de secol nu își imaginau că regimul comunist se va prăbuși sau că omenirea nu va face mari progrese în domeniul explorării spațiului.

Sursa: Russia Today

VIDEO PROTVPLUS.RO