Britanică ucisă de un elefant în timp ce îşi plimba câinele. Animalul ar fi pândit-o


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 09:49
Categorie: Stiri Diverse
elefant african

O britanică în vârstă de 57 de ani a decedat, luni, după ce a fost atacată de un elefant în Republica Botswana, a anunţat poliţia

Femeia, care locuia în Maun, un sat aflat în nord-estul ţării, a fost atacată în timp ce se afla afară, alături de partenerul său botswanez în vârstă de 67 de ani şi de câinii lor.

"Anterior incidentului, elefantul ne-a invadat curtea, situată pe malul unui râu, însă am reuşit să îl gonim cu maşina", a declarat luni partenerul femeii, citat de poliţie.

Crezând că elefantul a fugit, cei doi şi-au scos câinii la plimbare, însă imediat ce au ieşit din curte elefantul s-a năpustit asupra femeii, iar partenerul său a fugit.

Femeia a suferit răni grave şi a fost declarată decedată după ce a fost transportată la spitalul local.

Populaţia de elefanţi din Botswana este cea mai numeroasă din Africa, de aceea au fost amenajate zone tampon în jurul regiunilor pentru gestionarea faunei sălbatice pentru a atenua conflictele între oameni şi elefanţi, care continuă să se înmulţească.

Maun şi regiunile dimprejur sunt cunoscute pentru abundenţa de vieţuitoare sălbatice datorită surselor de apă perene, precum râul Thamalakane, precizează sursa citată.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO