Actorul Alec Baldwin ar putea fi urmărit penal. Ce spun anchetatorii

Ultima actualizare: 28-10-2021 19:57

Actorul Alec Baldwin, care a tras cu o armă de recuzită în timp ce filma „Rust” în New Mexico şi fără să vrea a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizor, nu va fi probabil acuzat pentru tragedie.

Adan Mendoza, șeful poliției din Santa Fe: "Credem că lucrurile sunt clare, domnul Baldwin a primit o armă. Arma era funcțională și a tras cu un cartuș real și a ucis-o pe doamna Hutchins și l-a rănit pe domnul Sousa."

În prima conferință de presă de după teribilul accident, anchetatorii au declarat că, potrivit unor surse, la astfel de filmări, membrii echipei obișnuiesc să se distreze trăgând, de la distanță, în cutii de conserve, și chiar fac întreceri de acest tip.

În investigație, procurorii au ridicat de pe platoul de filmare 500 de cartuşe, 3 arme de foc şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii. Vor să afle cum a fost posibilă tragedia.

Adan Mendoza, șeful poliției din Santa Fe: "Credem că au fost sunt mai multe cartușe reale printre cele găsite pe platourile de filmare. Nu voi face mai multe comentarii despre cum au ajuns acestea acolo."

Muniția reală este strict interzisă pe platourile de filmare, tocmai pentru a preveni acest gen de accidente.

Mary Carmack-Altwies, procuroare: "Nu știm cum au ajuns acele gloanțe acolo. Și cred că în final aflarea acestui lucru vă fi cheia care ar putea duce la stabilirea acuzaților."

Cert e că, înaintea incidentului, câțiva membri ai echipei de filmare au intrat în grevă, nemulțumiți de condițiile de muncă.

În plus, câțiva dintre angajați avuseseră diverse probleme în trecut.

Asistentul de regie, cel care i-a dat pistolul actorului Alec Baldwin, fusese concediat dintr-o altă producție de film pentru nerespectarea unor măsuri de siguranță, iar armuriera echipei de filmare, cea care trebuia să verifice fiecare arma din recuzită, a mai fost implicată într-un scandal: la o filmare, i-a dat unei actrițe de doar 11 ani o armă neverificată.

Potrivit poliției, deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar nu este exclus ca actorul Alec Baldwin să fie urmărit penal.

Producătorii filmului au angajat, la rândul lor, o firmă de avocatură și vor să desfășoare o anchetă paralela.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO