Tone de gunoaie şi peturi, scoase din albia Jiului. „Dacă am fi în altă țară ne omorau”

Ultima actualizare: 15-01-2020 18:34

Acțiune de amploare azi pentru curățarea albiei râului Jiu, în zona Defileului.

Zeci de arbori puși la pământ de zăpezile de anul trecut au fost de abia acum îndepărtați. Operațiunea a avut nevoie de tot felul de avize, dat fiind statutul de parc național al zonei. Muncitorii au ridicat cu această ocazie și nelipsitele tone de gunoaie și ambalaje din plastic.

Zăpada din primăvara anului trecut a pus la pământ arborii de pe hectare întregi din Defileul Jiului.

Muncitor: „Nu se poate defrișa în această zonă deoarece e Parc Național, are un anumit regim silvic, nu-ți dă voie să scoți din albie cel puțin până unde se vede albia la viitură”.

Marin Șerban, director Parcul Național Defileul Jiului: „Există un potențial pericol mai ales pentru barajele din aval și podetele din aval de Parcul Național. Era nevoie, sunt arbori identificați în cursul anului 2019, s-a obținut acordul Consiliului Științific al Parcului național Defileul Jiului.”

Muncitorii au curățat zona și de gunoaiele aduse de-a lungul vremii din localitățile de pe Valea Jiului.

Muncitor: „Numai peturi domnule, numai peturi, tot felul de mizerii, dacă am fi în altă țară ne omorau ăia.”

Alexandru Budulan, șef Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj: „Astfel de acțiune nu s-a mai desfășurat pe Defileul Jiului de aproximativ 12 ani. Eu acum am preluat acest cartof fierbinte și am zis să începem o dată - până nu ninge din nou - până nu apar debite mari pe Jiu.”

Operațiunea de curățare va continua și în zilele următoare, pe un traseu de aproape zece kilometri din jurul mănăstirii Lainici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO