5.000 de animale au fost găsite moarte în cutii, într-un depozit din China. Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare: 01-10-2020 10:51
5.000 de animale au fost găsite moarte în cutii, într-un depozit din China. Ce s-a întâmplat
Utopia

Cel puțin 5.000 de animale au fost găsite moarte în cutii de carton săptămâna trecută, într-un depozit al unei companii de curierat din centrul Chinei.

Doar 200 de animale au putut fi salvate, iar autoritățile chineze au lansat o investigație în provincia Henan, conform CBS News.

„Întregul centru era plin de cutii de transport cu mii de animale care deja muriseră, iar întregul loc mirosea a cadavru”, a declarat Sister Hua, fondatorul grupului de ajutorare a animalelor Utopia.

Printre animalele moarte se numără iepuri, purcușori de guineea, câini și pisici, toți ținuți în cuști de plastic sau metal împachetate în carton, cu puține găuri prin care să intre aerul.

Animalele au fost ținute în centrul companiei de transport Dongxing Logistics timp de aproape o săptămână, fără apă sau mâncare.

„E evident că au murit sufocați, deshidratați și înfometați”, a adăugat Sister Hua.

Legile din China interzic companiilor de curierat să transporte animale vii în pachete normale.

Hua a spus că cel mai probabil animalele au fost cumpărate online drept animale de companie, dar au fost apoi abandonate în centrul de curierat, deoarece compania ar fi putut refuza să transporte ceva ilegal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO