Nunţi şi înmormântări amânate, în Islanda, de ultimul meci al naționalei de la Cupa Mondială


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018 08:40
Categorie: Cupa Mondială 2018

Islanda va merge acasă după înfrângerea de marți seară de la Campionatul Mondial de Fotbal. Este o dezamăgire dureroasă pentru suporterii islandezi, care, în unele cazuri, şi-au pus viaţa pe pauză în această perioadă.

Nunţi şi înmormântări au fost amânate, iar unele companii au închis mai devreme, pentru ca angajaţii să nu piardă meciurile naționalei.

Catedrala din Reykjavik, unde rezervările pentru cununie se fac cu un an în avans, a rămas fără nuntaşi din cauza meciului de marți seară dintre Islanda şi Croaţia.

Sveinn Valgeirsson, parohul catedralei: "Am avut trei nunţi plănuite ieri, însă, când cuplurile şi-au dat seama că meciul le va face concurenţă, au decis să amâne nunta."

Meciurile de la Cupa Mondială au schimbat până şi programul caselor funerare.

Emilía Jónsdóttir, managerul casei funerare: "Avem multe programări la orele 11, 13 şi 15. Dar nu şi azi. Avem programări la 11 şi la 13, dar la 15 nu avem nicio înmormântare. Bănuim că de vină e Cupa Mondială."

Iar tricourile echipei au devenit, în ultima săptămână, ţinută naţională în Islanda. Şi doamnele au urmărit cu atenţie fotbaliştii islandezi, însă unul le-a sărit mai mult în ochi. Mijlocaşul Rurik Gislason a câştigat 250.000 de admiratoare pe Instagram de la debutul competiţiei din Rusia.

Autorităţile au amenajat numeroase spaţii unde suporterii au putut urmări meciurile în aer liber, iar unii angajaţi au putut pleca mai devreme de la muncă pentru a nu pierde confruntările de la Campionatul Mondial de Fotbal.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Spectacol magic oferit de galeria islandezilor, înaintea meciului cu Argentina. VIDEO
Argentina - Islanda 1-1. Prima surpriză de la CM din Rusia. Messi a ratat un penalty
VIDEO PROTVPLUS.RO