Se reiau spectacolele în teatrele din țară. Numărul de spectatori va fi limitat

Ultima actualizare: 15-09-2020 20:10

S-a aprins din nou lumina în sălile de spectacol, iar actorii au urcat pe scenă. În toate teatrele din ţară au loc repetiţii, se montează decoruri, iar biletele au fost puse în vânzare. Deocamdată, numărul de spectatori va fi limitat.

,,Who Am I?" , în traducere ,,Cine sunt?" se numără printre premierele pe care Teatrul Odeon din Capitală le-a pregătit în prima stagiune din pandemie. Actorii au urcat din nou pe scenă şi abia aşteaptă să joace. Săptămâna viitoare este programată premiera spectacolului ,,Kilometru 0" de Saviana Stănescu, iar octombrie debutează cu ,,Paracliserul", de Marin Sorescu.

Cristian Şofron, directorul teatrului Odeon: „Se contruiesc decorurile pentru "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", se repeta la acest spectacol care sunt sigur că va ieşi minunat, aşteptam cu nerăbdare să vedem când vom putea relua repetiţiile la un alt spectacol pe care îl pregătim în continuare este vorba de Spectacolul Muzical Cabaret în regia lui Răzvan Mazilu.”

Este o săptămână plină şi la Teatru Naţional din Bucureşti. Se joacă în continuare şi pe terasa de pe acoperiş dar comedia ,,Noii Infractori" este primul spectacol care va avea loc în interior. Momentan se va juca doar în trei săli ale teatrului, iar unele dintre piese vor suferi modificări.

În schimb, la Teatrul din Iași s-a renuntat cu totul la piesele care implicau momente de apropiere indelungata intre actori.

Cu reguli noi se va juca si la teatru din Cluj- Napoca. Stagiunea care va începe la sfârșitul lunii va avea mai puțin de jumătate din numărul de spectacole dintr-un sezon obisnuit. Și capacitatea sălilor s-a redus cu 25 la sută și s-a renunțat complet la pauzele din timpul producțiilor.

Potrivit noilor reglementări, la intrarea în teatru, spectatorilor li se va măsura temperatura şi se vor respecta circuitele separate pentru intrare și ieșire. Masca este obligatorie pe tot parcursul spectacolului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO