Orașul Iași devine scena unui festival de muzică clasică. Artiștii vor susține concerte în biblioteci, biserici și muzee
Peste 100 de artiști transformă săptămâna aceasta Iaşiul în scena unui festival de muzică clasică.
Vor cânta înclusiv pe scene atipice - în biblioteci, biserici sau muzee, iar atmosfera este completată de un spectacol de lumini.
Au fermecat publicul la Casa de Cultură a Studenţilor
Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor din Iași s-a umplut, luni seară, de iubitori ai muzicii clasice. Pe scena luminată doar de proiecții animate au urcat artiști români și străini, răsplătiți cu ropote de aplauze.
Spectator: „Mi-a plăcut foarte mult cum au cântat băieții”.
Spectator: „Am stat tot concertul cu ochii în lacrimi și cu pielea de găină. A fost emoționant, mi-a plăcut foarte mult".
Spectator: „Suntem mămici amândouă. Ea are un bebeluș şi ne vedem rar ca prietene şi am zis „Hai!””.
Spectator: „E de repetat experiența. A fost extraordinar”.
Pentru unii a fost prima experienţă de acest fel.
Spectator: „Au fost chiar impresionate. Am avut emoții puțin. Mă gândeam că poate nu o să le placă foarte mult, dar au fost impresionate”.
Spectator: „Un întreg curcubeu de emoții, începând cu tristețe, a ajuns și la iubire. Am încercat să găsesc persoane, dar n-am găsit și am zis că ok, e momentul să mă duc singură".
În total, festivalul include opt concerte, unele susținute la teatru, la catedrală, ori la bibliotecă.
Patricia Roxana Butucel, director festival: „Vom avea vernisaje, dezbateri, masterclass-uri pentru studenți, tururi ghidate. Dorim să aducem muzica clasică mai aproape de publicul tânăr. Simțim căldura oamenilor în săli şi pe scenă".
Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediție, se încheie în 4 martie.