Celebrele produse din istoria României. Tenişii de Drăgăşani şi televizoarele Venus


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 10:50
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 20:40
Categorie: Cultura

Vă invităm acum într-o călătorie, pe parcursul căreia, veți descoperi, ori redescoperi mărcile românești emblematice ale ultimilor 150 de ani.

De la televizoarele Venus alb-negru și radiourile Traviata, până la tenișii de Drăgășani. Ce cumpărau românii acum un secol și cum au evoluat reclamele, puteți afla până pe 24 noiembrie, la expoziția numită "Made în Ro", deschisă în Centrul Vechi al Capitalei.

Într-un decor deloc străin pentru mulți români, începe călătoria în timp, în care veți vedea multe mărci românești. Multe mai există doar în amintiri. Altele sunt prezente și azi.

Perioada comunistă coincide și cu apariția celor mai cunoscute branduri românești, care este urmată de o "perioadă de aur" a industriei publicității, după cum o numesc specialiștii.

Sorin Psatta, specialist în publicitate: „Cred că cumva, în tonul expoziției mai comuniste, s-au pus bazele brandurilor de succes în România, începând cu cel mai de succes, cunoscut, cum ar fi Dacia, Dacia Renault, mai nou, după '99, după ce a fost cumpărată fabrica. Brandurile românești alimentare au crescut foarte frumos atunci."

Bărbat: „Panourile publicitare, produsele, ambalajele, foarte retro, foarte colorate. televizoarele, radiourile, mijloacele de comunicare Până aici am folosit GPS de exemplu. Nu știu cum m-aș fi descurcat atunci."

Expoziția "Made în Ro", poate fi văzută la Hanul Gabroveni din Capitală până pe 24 noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mașinile care oferă pasagerilor confortul unei locuințe.
Expoziție de păpuși de colecție în Georgia. Cât costă o astfel de păpușă
Cum arată robotul creat pentru a alăpta bebeluși. Expoziție inedită în UK
VIDEO PROTVPLUS.RO