Gripa da tarcoale Romaniei. In Europa, numarul imbolnavirilor creste zilnic

Ultima actualizare: 11-04-2012 19:38

Ungaria si Ucraina sunt deja in alerta. Epidemiologii spun ca este de asteptat ca in luna ianuarie sa fie un varf de imbolnaviri, mai ales din cauza variatiilor de temperatura.

Medicii spun ca schimbarile de temperatura presupun un stres pentru organism, care afecteaza sistemul cardiovascular, cel respirator, dar si imunitatea. Asa ca alimentatia trebuie adaptata. E bine sa consumam alimente care contin vitaminele A, D si in special C, cum ar fi legumele si fructele, carnea, branza, ouale sau lactatele.

Peste 52.000 de romani sufera acum dupa ce au fost diagnosticati cu infectii respiratorii si pneumonii. Cei mai multi suferinzi sunt in judetele Bacau, Hunedoara, dar si in municipiul Bucuresti.

Chiar si asa autoritatile sanitare anunta ca pe teritoriul Romaniei nu exista focare epidemice de viroze respiratorii sau de gripa. Insa pana acum au fost izolate trei tulpini de gripa, la trei adulti.

In restul Europei, situatia este mult mai rea. Din probele recoltate, peste 40% ies pozitive si indica gripa. In Ungaria si Ucraina este cod galben care anunta imbolnaviri sporandice, insa in Franta, Marea Britanie, Norvegia si Portugalia este vorba deja de raspandire serioasa a gripei.

Suntem in sezonul gripei! Afla ce trebuie sa faci ca sa te feresti de ea

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO