CSID: Retentia de lichide in organism, un disconfort major!

Ultima actualizare: 29-04-2012 00:34

Menstruatia, dieta dezechilibrata si anumite medicamente sunt doar trei dintre situatiile care genereaza aceasta neplacere.

Mainile, picioarele sau pleoapele tradeaza retentia lichidelor in organism. Peste 80% dintre femei prezinta acest simptom inainte de menstruatie.

Daca retentia de lichide nu se diminueaza la sfarsitul menstruatiei, medicii recomanda o ecografie pelviana. Motivul? Acest fenomen neplacut poate trada afectiuni ginecologice sau hormonale.

In timp de tumorile ovariene necesita o abordare chirurgicala, lipsa menstruatiei se rezolva usor prin medicatie hormonala. Iar simultan cu tratarea acestor afectiuni retentia de lichide se diminueaza. Insa acest simptom poate trada si alte afectiuni grave.

In aceste situatii, devin obligatorii testele sanguine pentru evaluarea functiei rinichilor. Astfel, pacientii trebuie sa faca ionograma sanguina, dar si un examen de urina. Daca urologul constata ca rinichii functioneaza bine, atunci problema este in alta zona a corpului.

In majoritatea situatiilor, retentia de apa poate fi combatuta cu succes prin cresterea aportului de apa zilnic, dar si prin eliminarea din dieta a alimentelor sarete. In cazul cardiacilor, doar medicatia elimina lichidele in exces.
Sincron dr. Gh. Nita

Retentia de lichide este absolut normala in ultimele trei luni de sarcina. Daca insa tesuturile nu-si revin in timpul noaptii, orice gravida trebuie sa se prezinte la medic. Iar in ultimele trimestre de sarcina, hipertensiunea poate afecta grav atat mama cat si fatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO