Operatie de apendicita, sub anestezia unui film de actiune

07-05-2010 00:00


Operatia facuta nu sub efectul anesteziei ci sub fascinatia unui film de actiune, dragoste ori chiar a unui documentar despre natura a devenit curenta intr-un spital scotian.

Anestezistul distrage atentia pacientilor dandu-le sa vizioneze filme, la alegere, chiar in momentul interventiei. In felul acesta, evita anestezia generala, greu de suportat de multi dintre noi.

Pentru a-i cruta pe pacienti de efectele neplacute ale anesteziei generale si pentru a accelera recuperarea, medicul specialist face doar anestezie locala. Apoi distrage atentia bolnavului cu un monitor pe care proiecteaza filme.

"Am incercat cu muzica, dar dupa vreo ora multi pacienti isi pierdeau concentrarea, acuzau dureri,asa ca sfarseam prin a le face tot anestezie generala", spune doctorul Nick Pace, anestezist.

Inspirat de un prieten, care isi potolea cei doi baieti nazdravani doar cand le dadea sa vada vreun film, anestezistul a aplicat ideea si in sala de operatii.

"Cel mai important lucru pentru tine este sa alegi DVD-ul pe care vrei sa-l vezi", spune doctorul.

Ideea este utila, mai cu seama in cazul interventiilor chirurgicale la genunchi.

Medicul are grija sa imbogateasca mereu stocul de DVD-uri. Dupa 18 luni de la aplicarea ideii, deja 50% dintre pacienti opteaza pentru aceasta varianta.

Tags: operatii,

VIDEO PROTVPLUS.RO