Atentie! Aerul conditionat va racoreste, dar va poate si imbolnavi

Dată publicare: 12-08-2010 00:00
Dată actualizare: 29-09-2012 08:44


Arsita care a pus stapanire pe Romania ne obliga sa luam decizii gresite. In primul rand sa racim exagerat incaperile sau masinile, convinsi ca aerul conditionat o sa ne ajute sa ne limpezim mintile. Nu trebuie sa exagerati, avertizeaza medicii.

Pe masura ce temperaturile cresc, salile de asteptare ale spitalelor sunt tot mai pline. Unii au insolatie, altii s-au imbolnavit dupa ce au intrat transpirati si incinsi in camere cu aer conditionat.

Specialistii ne recomanda sa setam aparatele doar cu cinci grade sub cele inregistrate afara. Acest lucru nu se intampla insa. Setam aerul pe 20 de grade si credem ca totul este in regula. Gresit!

De asta s-au convins si mai multi turisti din Craiova care au vrut sa faca o excursie la Iasi. Tot drumul au facut frig in masina. Au ajuns la doctor cu o dureri de ceafa, de incheieturi si de piept.

Medicii spun ca, din cauza trecerilor de la rece la cald si iar la rece, pot aparea raceli severe, dureri musculare, migrene, probleme cu gatul si chiar pneumonie.

Multi insa nu inteleg ca diferenta de temperatura din incaperi sau masina nu trebuie sa fie cu 15-16 grade sub cea de afara. Daca pe deasupra nici nu se hidrateaza suficient, risca sa faca un drum pana la camera de garda.

Tags: canicula, boli,


VIDEO PROTVPLUS.RO